Grmek in Praznik uspešno vozila v Italiji

Slovenska voznika speedwaya Anže Grmek in Miran Praznik sta z licencama AMZS vozila na dirki italijanskega državnega prvenstva v speedwayu v Terenzanu.


Devete dirke italijanskega državnega prvenstva v speedwayu, ki je bila v soboto 23. oktobra 2021 v Terenzanu, sta se udeležila tudi Slovenca Anže Grmek (AMTK Ljubljana) in Miran Praznik (AMD Krško). Grmek, sicer mladinski državni prvak Slovenije, je vozil izvrstno. V vožnjah rednega dela je izgubil samo točko. Premagal ga je le italijanski prvak Nicolas Covatti. Slovenca sta se prvič srečala že v tretji vožnji, v kateri je Ljubljančan zmagal pred italijanskim podprvakom Pacom Castagno, Praznik pa je bil tretji. Drugič sta se na progi udarila v sedmi vožnji, takrat pa sta preizkušnjo končala na prvih dveh mestih. Po rednem delu dirke je Praznik zbral eno zmago ter skupaj 10 točk in končal dirko na 5. mestu. Grmek je vknjižil štiri zmage in eno drugo mesto, skupaj pa je zbral 14 točk in se gladko uvrstil v finalno vožnjo. Vanjo so se uvrstili še trije domači asi: Nicolas Covatti (15 točk), Paco Castagna (13 točk) in Nicolas Vincentin (13 točk). Mladi slovenski up speedwaya se jih ni ustrašil ter se je z njimi odločno spopadel. Pogumna vožnja v finalu je 17-letnika pripeljala do zmagovalnega odra, saj je zasedel tretje mesto v članski konkurenci, to pa je pomenilo tudi prvo med mladinci. Zmagal je Covatti pred Castagno.

Grmek (na sliki desno) je med člani osvojil tretje mesto. Prvi Covatti, drugi Castagna.

Dosegel sem 10 tock (1, 2, 2, 3, 2) in pristal na 5. mestu med člani in na 2. mestu med mladinci. Z dosežkom nisem najbolj zadovoljen, saj sem na začetku tekme še iskal prave nastavitve motorja. S sezono 2021 pa sem zadovoljen, saj sem pridobil veliko novih izkušenj. Žal sem zaradi poškodbe desnega kolena izpustil nekaj dirk, ki bi mi dale še več izkušenj, ampak menim, da bom lahko drugo sezono to nadoknadil,

pa je po dirki povedal Praznik, ki je na zmagovalnem odru med mladinci delal družbo Grmeku. Tretji v mladinski konkurenci v Terenzanu pa je bil tokrat nemški voznik Marius Hildebrand. Mlada voznika slovenskega speedwaya pred zimo upata še na nekaj kakovostnih treningov v lepem vremenu, nato pa ju čakajo zimske priprave, ki bodo zelo pomembne za sezono 2022, v kateri oba želita narediti korak naprej v državnem prvenstvu, predvsem pa tudi v ostri mednarodni mladinski konkurenci.

Prazniku (levo) je pripadlo drugo mesto med mladinci, med katerimi je bil najboljši Grmek. Tretji Hildebrand.

Ključne besede


AMZSspeedwayAnže GrmeklicencaMiran Praznik

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

4

Priljubljenost članka

4

Shrani

Delite s prijatelji