Marčič osmič na reliju Dakar

Najzahtevnejši reli na svetu edini slovenski predstavnik Simon Marčič začel odločno, a previdno, saj ne želi zaiti v težave ali tvegati odstopa.


Leto 2022 je slovenski voznik relija Simon Marčič začel na najtežji vzdržljivnostni preizkušnji na svetu, na reliju Dakar. Štiriinštirideseta izvedba relija podobno kot lani poteka po brezpotjih in nepreglednih peščenih sipinah Savdske Arabije. Marčič, ki na reliju vozi z licencama AMZS in FIM, je bil pred štartom zahtevne preizkušnje pred dnevi optimistično razpoložen.

Veselim se predvsem sipin na jugu, saj sem v tem predelu, ki se zgovorno imejuje  "Empty quarter", dosegel svojo najboljšo etapno uvrstitev v karieri, in sicer drugo mesto v svoji kategoriji. Letos je cilj, da najtežji reli na svetu končam, zelo pa si želim izboljšati rezultata. Z malce sreče, ki je na več kot osem tisoč kilometrov dolgi brezpotni dirki vsekakor potrebna, pa mi morda uspe priti tudi na stopničke v razredu Originals,

je povedal slovenski voznik, ki se že osmič spopada s tekmeci na tem reliju.

Marčič je že prekaljen voznik na dakarskih relijih, saj letos na njem vozi že osmič.

Po prvih dveh etapah se Marčič med motociklisti vozi bolj zadržano in ne tvega veliko, saj tekmuje v kategoriji, v kateri zunanja pomoč ni dovoljena in je povsem odvisen le sam od sebe. Dirka sicer obsega dvanajst etap, v katerih bodo voznice in vozniki prevozili skoraj osem tisoč kilometrov, končala  pa se bo 14. januarja 2022 s ciljem v Džedi.

Marčiča (št. 44) čaka do cilja v Džedi dolga in izjemno zahtevna pot.

 

Ključne besede


AMZSrelilicencaHusqvarnaSimon Marčič

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

2

Priljubljenost članka

2

Shrani

Delite s prijatelji