Tim Gajser sedmič zapored motošportnik leta

Organizacija tradicionalne prireditve Motošportnik leta, kjer Avto-moto zveza Slovenije razglasi najboljše športnike in športnice v panogah pod njenim okriljem, tudi letos ni bila mogoča. Razglasitev najboljših in prejemnikov priznanj je drugo leto zapored pripravljena v obliki posebne oddaje AMZS Idealna linija.


Avto-moto zveza Slovenije, nacionalna športna zveza za motošport in karting, ob koncu sezone tradicionalno razglasi motošportnika leta. Temu nazivu se je za leto 2021 prvič pridružilo priznanje za motošportnico leta. AMZS pa je podelil tudi druga priznanja najboljšim voznicam in voznikom v panogah pod svojim okriljem. Zaradi zdravstvene situacije v povezavi z epidemijo covida-19 je AMZS razglasitev najboljših in prejemnikov priznanj drugo leto zapored pripravil v obliki posebne video oddaje AMZS Idealna linija, objavljene na AMZS digitalnih kanalih. Motošportnik leta je sedmič zapored motokros šampion Tim Gajser, motošportnica leta pa Tjaša Fifer.

Idealna linija: Tim Gajser sedmič zapored motošportnik leta

Leto 2021 je tudi na športnem področju znova zaznamoval covid-19, zato je izjemen uspeh, da je bila sezona uspešno izvedena, kar je v svojem nagovoru ob razglasitvi najboljših motošportnikov in kartistov izpostavil tudi predsednik Avto-moto zveze Slovenije Andrej Brglez:

Ob pogledu na minulo sezono me zlasti veseli, da ste vsi naši športnice in športniki, društva,  funkcionarji ter mnogi prostovoljci, kljub številnim izzivom, ki jih je tudi to leto prinesla epidemija covida-19, uspešno izpeljali tekmovalno sezono in da je šport, z vami in zaradi vas, lahko izpolnil svojo družbeno vlogo. Velik pomen v teh zahtevnih časih ima zlasti njegova povezovalna funkcija, pa tudi njegov prispevek h krepitvi nacionalnega ponosa.

Brglez je med vrhunskimi dosežki voznic in voznikov pod okriljem AMZS izpostavil uvrstitev Tima Gajserja med najboljše motokrosiste sveta.

Četudi je bil Timov osebni cilj ubranitev naslova svetovnega prvaka in s tretjim mestom ni bil zadovoljen, menim, da je – bolj kot rezultat sam – pomembnejša sporočilnost, kako je ta rezultat dosegel in kako športno ga je sprejel. Naš najboljši motokrosist je zopet pokazal, koliko odpovedovanja, truda in energije je treba vložiti na poti do cilja. Da šampionu ni nič podarjeno. Da je osnova za uspeh premagovanje svojih telesnih in mentalnih meja in da je veselje ob zmagi prav tako pomembno kot tovariško in športno soočanje z rezultati, ki morda niso taki, kot si jih želimo. Sam menim, da nas je s tem ponovno navdihnil in spomnil, da se pri doseganju izbranih in pomembnih ciljev nikoli ne smemo predati in obupati. To so odlike, ki krasijo junake, a ne pridejo same od sebe in ne krasijo vseh zmagovalcev, zato smo na Tima ponosni še toliko bolj in v izjemno čast nam je, da ga imamo med nami. Zato: hvala in čestitke, Tim Gajser!

Video: Poklon Timu Gajserju za sezono 2021

Gajser se je zahvalil AMZS in povedal, da mu vsako priznanje ogromno pomeni ter da je spodbuda in motivacija za nadaljnje delo:

Leto 2021 se ni odvilo po mojih načrtih. Prva polovica sezone je bila zelo dobra in sem z njo zelo zadovoljen, saj sem tudi vodil v svetovnem prvenstvu. Nato se je pripetila poškodba. A tak je šport – pridejo vzponi, pridejo padci, po katerih se je treba pobrati. V letu 2022 bom skušal dati vse od sebe in znova osvojiti naslov svetovnega prvaka.

Najuspešnejši slovenski motošportnik vseh časov je za uspešno leto čestital vsem motošportnikom in motošportnicam in jim zaželel vse dobro v novem letu: "Obilo uspehov, čim manj poškodb in ostanite zdravi!"

Motošportnica leta 2021 Tjaša Fifer: "Hvala za priznanje, ki mi veliko pomeni, saj je pokazatelj, da se trdo delo slej ko prej poplača. Hkrati se že veselim nove sezone, za katero upam, da bo enako uspešna."

Predsednik AMZS je izrekel poklon tudi vsem drugim prejemnikom priznanj: Tjaši Fifer za naslov motošportnica leta, ki je dejala, da ji to priznanje veliko pomeni, saj je pokazatelj, da se trdo delo slej ko prej poplača, in da se že veseli nove sezone, za katero upa, da bo enako uspešna, Maiju Sadarju, Maticu Ivačiču in Petru Irtu za kristalne čelade – nagrado za peti naslov državnega prvaka, ter Milanu Prazniku za posebno priznanje za dolgoletno delo in prispevek v panogi speedway.

Praznik ima za sabo več kot 45 let predanega dela v AMD Krško. V društvu je opravljal različne funkcije, od trenerja, vodje ekip, delegata na posameznih dirkah, bil je dolgoletni predsednik športne komisije pri društvu in tudi član komisije za speedway pri AMZS, pri čemer je, kot je povedal, vselej skušal biti pravičen, se zavzemati za dobrobit voznikov in jim pomagati na dirkah tako doma kot v tujini. 

Vedno sem bil na voznikovi strani in tako je še danes,

je dejal Praznik, ki na stadionu Matije Gubca v Krškem še vedno vzgaja mlade voznike na motociklih brez zavor. Praznik je še posebej ponosen na dejstvo, da je bilo v letih, ko je bil na čelu športne komisije, v Krškem izpeljanih največ dirk.

Ponosen sem na mednarodne pozivne dirke, ki smo jih v Krškem organizirali v drugi polovici 90. let prejšnjega stoletja in kasneje, saj so po kakovosti sodelujočih voznikov sodile v sam vrh podobnih prireditev v Evropi,

je Praznik s ponosom pripovedoval ob podelitvi priznanja besede, ki jih je v knjigi Slovenski speedway 1992–2012 zapisal že Franci Tomažič, v kateri je Praznik označen tudi kot mož z najdaljšo tradicijo vodenja športne komisije v AMD Krško, eden dolgoletnih športnih delavcev in eden najzaslužnejših, da se je speedway v Krškem sploh obdržal. S svojo prizadevnostjo je navezal stike s tekmovalci in funkcionarji v številnih državah. Zaradi njegovih poznanstev širom sveta na stadion Matije Gubca v pomladnih mesecih velikokrat pridejo na trening tudi vrhunski spedwayisti iz tujine.

Milan Praznik je mož z najdaljšo tradicijo vodenja športne komisije v AMD Krško, eden dolgoletnih športnih delavcev in eden najzaslužnejših, da se je speedway v Krškem sploh obdržal.

Predsednik AMZS je čestital tudi vsem voznicam in voznikom, ki so nastopali na dirkah na mednarodni ravni, reprezentancam, ki so AMZS in Slovenijo zastopale na svetovnih prvenstvih oziroma pokalu narodov, in najboljšim v državnih in pokalnih prvenstvih pod okriljem AMZS. 

Bilten: Motošport in karting 2021                                  

Foto: Podelitev pokalov in priznanj

 

 

 

 

Ključne besede


Tim GajserAMZS športMotošportnik letaIdealna linijaTjaša FiferMotošport in karting SlovenijaMilan Prazniknagrade in priznanja

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

34

Priljubljenost članka

34

Shrani

Delite s prijatelji