Bogunoviću 24. mesto v finalu

Na dirkališču South Garda v Lonatu sta na prvi od skupno štirih dirk serije WSK Master v kartingu AMZS in Slovenijo zastopala Aleksandar Bogunović in Oskar Poberaj.


Slovenska voznika Aleksandar Bogunović in Oskar Poberaj sta minuli konec tedna vozila prvo dirko tekmovanja WSK Master Series, ki bo letos obsegala štiri preizkušnje. V Lonatu na znani in zahtevni progi South Garda sta skušala čimbolj vnovčiti izkušnje iz prejšnjega tedna, saj sta takrat tu vozila dirko WSK Champions Cup. Bogunović, ki je letos iz šibkejšega razreda mini presedlal v kategorijo OK Junior, se je med 69 udeleženci prebil do finala, v katerem je štartal z 18. mesta, v cilj pa je pripeljal na 24. mestu. Četudi je izgubil nekaj mest v finalni vožnji, pa se je v vlogi novinca v tem razredu s tekmeci dobro kosal.

Bogunović že zre naprej in se zaveda, da lahko napreduje samo s trdim delom na treningih.

Za mano je pozitiven dirkaški vikend. Uspelo se mi je uvrstiti v finale in končati na 24 mestu. Vem, da bi lahko dosegel dosti boljši rezultat, zato sem še bolj motiviran in bom še naprej trdo delal,

je po dirki povedal Bogunović, ki se zaveda, da brez zavzetega treninga težko napreduješ v močno zaostreni mednarodni konkurenci.

Poberaja finala stali dve točki

Drugi slovenski predstavnik z licenco AMZS na dirki Poberaj je vozil v razredu mini. V ostri konkurenci 90 voznikov mu je le malo zmanjkalo, da bi se prebil v finalno vožnjo. V prefinalu A je sicer osvojil zelo dobro 14. mesto, a je imel v skupnem seštevku vseh voženj dve točki preveč, da bi se prebil med 36 srečnežev, ki so nato vozili finale.

Poberaju (v ospredju) je tokrat le malo zmanjkalo do preboja v finalno vožnjo.

Druga od skupno štirih dirk tekmovanja WSK Master Series bo od 10. do 13. februarja, vozniki pa se bodo znova merili na progu South Garda v Lonatu. Tretja preizkušnja sezone bo od 3. do 6. marca v La Conci, četrta pa samo teden dni pozneje v Sarnu.

Ključne besede


AMZSkartingAleksandar BogunovićlicencaMiniOskar PoberajOKJWSK Master Series

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

1

Priljubljenost članka

1

Shrani

Delite s prijatelji