Koledar dirk državnega prvenstva v motokrosu v letu 2022

Avto-moto zveza Slovenije je objavila koledar dirk za leto 2022 v motokrosu.


AMZS, krovna nacionalna zveza za motošport in karting, je sestavila koledar dirk državnega in pokalnega prvenstva v motokrosu, ki so načrtovane v letu 2022. Uvodna preizkušnja sezone državnega prvenstva za voznike motokrosa z licenco AMZS bo 3. aprila na progi Prilipe pri Brežicah, prva pokalna preizkušnja pa dan prej prav tako v izvedbi AMD Brežice na progi Prilipe. Državno prvenstvo bo obsegalo sedem dirk, ena od njih pa se bo vozila tudi na Hrvaškem. Državno prvenstvo se bo končalo drugo nedeljo v septembru na vsem dobro znani progi Cukarca v Dolini pod Kalom. Seznam dirk državnega prvenstva v motokrosu v letu 2022:

  • 3. april: Prilipe (AMD Brežice)
  • 18. april: Savski Marof (Hrvatski motociklistički savez)
  • 7. maj: Radizel (AMD Orehova vas)
  • 19. junij: Škedenj (AMD Slovenske Konjice)
  • 3. julij: Mačkovci (AMD Štefan Kovač)
  • 3. september: Radizel (ŠD Akademija Sašo Kragelj)
  • 11. september: Dolina pod Kalom (AMD Šentvid pri Stični)

Celoten seznam vseh dirk za državno in pokalno prvenstvo v vseh panogah pod okriljem AMZS lahko najdete na tej povezavi. Velja opozoriti, da se lahko koledar dirk tudi spremeni, kajti epidemija koronavirusa še vedno kroji in določa ukrepe povezane z boleznijo covid-19, kar lahko trenutni koledar dirk in datume še pošteno premeša.

Ključne besede


AMZSmotokrosdržavno prvenstvodržavno prvenstvo v motokrosukoledar dirklicencapokalno prvenstvo

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

21

Priljubljenost članka

21

Shrani

Delite s prijatelji