Tim Gajser in Jan Pancar razkrila načrte pred novo sezono svetovnega prvenstva

Avto-moto zveza Slovenije je organizirala spletno novinarsko konferenco, na kateri sta sodelovala slovenska motokros asa Tim Gajser in Jan Pancar.


AMZS, nacionalna športna zveza za motošport in karting, je pripravila spletno novinarsko konferenco, na kateri je aktivnosti pred novo sezono predstavil Luka Mežan, vodja področja avto-moto šport, na vprašanja novinarjev pa sta odgovarjala tudi Tim Gajser in Jan Pancar. Slovenska motokrosista bosta tudi v letu 2022 z licencama AMZS predstavljala Slovenijo med svetovno motokros elito. Oba se trenutno nahajata na Sardiniji, kjer pridno trenirata, odpeljala pa sta tudi že prvo pripravljalno dirko, in sicer sta vozila v italijanskem državnem prvenstvu na progi v Algheru. Gajser je z do sedaj opravljenim v pripravljalnem obdobju zadovoljen, veliko časa pa je posvetil treningom štartov, ki so mu lansko leto med elito v razredu MXGP povzročali nepričakovano veliko preglavic.

Pancar tudi v vlogi šefa moštva

Pancar se je v leto 2022 podal z velikim izzivom, saj je sam svoj šef. Z najboljšimi v razredu MX2  na svetovni ravni se bo namreč soočal z lastno ekipo TEM JP253, zato bo sezona zanj verjetno v vseh poglediih zelo zahteven zalogaj. Kljub povečanemu obsegu dela vsled tega ter ob  zahtevnih študijskih obveznostih na Fakulteti za strojništvo, ostaja edini slovenski voznik v kategoriji MX2 na najvišji ravni svetovnega motokrosa sila ambiciozen in upa, da bi lahko v skupnem seštevku z izkušnjami, ki si jih je nabral v preteklih letih, posegel okrog 15. mesta.

Jan Pancar se je leto 2022 podal z lastno ekipo in smelo zastavljenimi cilji.

Ključne besede


AMZSMXGPTim GajsermotokrosJan Pancarsvetovno prvenstvoMX2Luka Mežanlicencanovinarska konferenca

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

23

Priljubljenost članka

23

Shrani

Delite s prijatelji