Koledar dirk državnega prvenstva v speedwayu

Državno prvenstvo Slovenije bo v letu 2022 obsegalo štiri dirke, po katerih bomo dobili državna prvaka posamično v članski in mladinski kategoriji ter državnega prvaka med društvi.

Anže Grmek (levo) in Matic Ivačič - državna prvaka Slovenije v mladinski in članski konkurenci za leto 2021.
Anže Grmek (levo) in Matic Ivačič - državna prvaka Slovenije v mladinski in članski konkurenci za leto 2021.

Najboljši slovenski vozniki speedwaya po večini tekmujejo v tujini, za točke domačega državnega prvenstva pa se bodo v letu 2022 merili na štirih preizkušnjah.

Vozniki, ki bodo sodelovali na vseh štirih dirkah sezone, bodo uvrščeni v žreb za Nagradni sklad AMZS motošport in karting Slovenija 2022 ter bodo kandidirali za eno od treh lepih nagrad, ki jih v letu 2022 podeljuje AMZS.

Naslov prvaka bo branil Matic Ivačič, ki je lani potrdil, da je v odsotnosti Mateja Žagarja, ki najbrž tudi letos ne bo vozil na dirkah slovenskega prvenstva, najboljši. A Ivačič se bo moral za nov naslov pošteno potruditi, saj mu bo vnovič za vrat dihal nepopustljivi Nick Škorja, nevaren pa utegne biti tudi mladi up Anže Grmek. Aktualni slovenski mladinski državni prvak iz leta v leto napreduje in se vse bolj približuje najboljšim v svoji kategoriji tudi na mednarodni ravni, zato Ivačič zanesljivo ne bo imel lahke naloge, če bo želel obdržati primat najboljšega v absolutni konkurenci v slovenskem prvenstvu.

Matica Ivačiča (v belem) čaka težko delo, če bo želel obraniti naslov državnega prvaka.

Državno prvenstvo se bo začelo 23. aprila v Nagyhalaszu, končalo pa 23. oktobra v Debrecenu, vozniki pa se bodo merili na štirih različnih ovalnih progah. Seznam dirk državnega prvenstva Slovenije, ki bo organizirano skupaj z madžarsko moto zvezo:

  • 23. april 2022: Nagyhalasz (MAMS)
  • 25. junij 2022: Lendava (ŠD ST Lendava)
  • 2. oktober 2022: Krško (AMD Krško)
  • 23. oktober 2022: Debrecen (MAMS)

Podrobnosti o poteku tekmovanja bodo objavljene v prihodnjih dneh v pravilniku, ki ga boste lahko našli na tej povezavi.

Ključne besede


AMZSAMD KrškoNick ŠkorjaMatic Ivačičdržavno prvenstvospeedwayAnže GrmeklicencačlanimladinciŠD ST Lendava

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

10

Priljubljenost članka

10

Shrani

Delite s prijatelji