Bogunoviću in Poberaju ni šlo po željah

Na dirkališču South Garda v Lonatu na drugi od skupno štirih dirk serije WSK Master v kartingu so AMZS in Slovenijo zastopali Oskar Poberaj, Aleksandar Bogunović in Mark Kastelic.


Slovenski vozniki Mark Kastelic, Aleksandar Bogunović in Oskar Poberaj, ki vozijo z licencami AMZS, so imeli na dirkališču v neposredni bližini Gardskega jezera drugo preizkušnjo tekmovanja WSK Master Series, ki letos obsega štiri dirke. Če sta na prvi pred dvema tednoma Bogunović in Poberaj uspela doseči pričakovanja, pa jima tokrat ni šlo vse tako, kot sta si zamislila oziroma po željah iz njunih taborov. Bogunović, ki v letu 2022 vozi prvo sezono v razredu OK Junior, se je v boj za čim boljšo uvrstitev podal vnovič zelo pogumno in odločno. Med 90 vozniki ni imel lahkega dela, tokrat pa mu jo je zagodla tudi smola in se ni uspel prebiti v finale, kar si je zadal za cilj.

Žal je šlo vse narobe. Odstopi, tehnične okvare in "bumper penalty" (op.a. kazni) vse to je prispevalo k velikemu številu točk, tako da sem se za las uvrstil v prefinale. Prefinale sem nato začel dobro in sem pridobival mesta, potem pa je žal spet sledil odstop. Glede na vse pridobljene točke na finale nisem mogel niti pomisliti. Ampak, to je del dirkanja, tako da glavo gor in gremo naprej,

je po koncu vseh voženj misli strnil Bogunović, ki je sicer v prefinalu A zasedel 32. mesto, skupno pa mu je pripadlo 71. mesto. Za nadaljevanje sezona se nadeja, da bo imel predvsem malce več sreče, brez katere v športu pač ne gre.

Bogunović upa, da bo imel v nadaljevanju sezone manj smole na progi.

Preveč napak in preveč točk

Tudi Poberaj, ki je vozil v razredu mini, v katerem se je za mesta v finalni vožnji potegovalo 108 voznikov, ni šlo nič tako, kot si je želel. Ostra konkurenca v najšibkejšem razredu ne pusti nikomur veliko manevrskega prostora za napake. Teh se je nabralo preprosto preveč in seštevek točk vseh kvalifikacijskih voženj je bil za Poberaja tako visok, da se tokrat ni prebil niti do prefinala. Tako je žal tekmovanje končal pred prefinalnima vožnjama na 78. mestu in je bil za šest mest "prekratek" za nadaljevanje dirkanja.

Poberaju se tokratni nastop v Lonatu verjetno ne bo vtisnil globoko v spomin.

Kastelic prišel v finale, a po štartu odstopil

Mark Kastelic je vozil v razredu OK, v katerem se je za mesta v finalu potegovalo 60 voznikov. Mladi slovenski voznik, ki vadi pod budnim očesom nekdanjega asa formule 1 Fernanda Alonsa, se je uspel prebiti do finalne vožnje, v kateri je imel 30. štartni položaj. A žal je imel tudi sam smolo in je dirko praktično takoj po štartu končal ter je skupno zasedel 34. mesto.

Tretja preizkušnja sezone tekmovanja serije WSK Master bo od 3. do 6. marca v La Conci, četrta, ki bo tudi zadnja, pa samo teden dni pozneje v Sarnu.

Ključne besede


AMZSkartingAleksandar BogunovićMark KasteliclicencaMiniOskar PoberajOKJWSK Master Series

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

1

Priljubljenost članka

1

Shrani

Delite s prijatelji