Prva dirka svetovnega prvenstva v motokrosu prestavljena

Mednarodna motociklistična zveza (FIM) in Infront Moto Racing, ki za FIM organizira dirke svetovnega prvenstva v motokrosu, ter lokalni prireditelji v Matterley Basinu so sporočili, da je prva dirka svetovnega prvenstva v motokrosu prestavljena na 27. februar 2022.


Vreme na Otoku kroji razpored dirk svetovnega prvenstva v motokrosu. Uvodno preizkušnjo za točke, ki bi morala biti po predvidenem koledarju v nedeljo 20. februarja v Matterley Basinu, so  namreč vsled nevihte Eunice, ki jo spremlja orkanski veter, prestavili na 27. februar. Vozniki bi sicer imeli že v soboto 19. februarja proste treninge in tudi kvalifikacije za nedeljsko dirko, saj se svetovno prvenstvo vrača v znani dvodnevni format, a je vse skupaj padlo v vodo. Lokalne oblasti so skupaj s policijo glede napovedi vremenskih razmer v prihodnjih dneh odločile, da sledijo priporočilu vlade Velike Britanje in tekmovanje prestavijo. Pri tem so imeli vsi vpleteni v mislih predvsem varnost in zdravje vseh sodelujočih, ne samo voznikov in moštev, ampak tudi gledalcev in tistih, ki bi skrbeli, da na in ob progi vse nemoteno poteka brez zapletov.

Slovenske barve z licenco AMZS bosta na prvi dirki sezone branila Tim Gajser v elitnem razredu MXGP in Jan Pancar v razredu MX2. Oba imata zdaj slab teden časa, da še dodatno izpilita formo za uvodno preizkušnjo na jugu Anglije, če se bodo vremenske razmere do takrat seveda umirile in bodo omogočile izvedbo tekmovanja.

Organizatorji ob tem vse deležnike prosijo za razumevanje, saj je tokrat v dogajanje posegla višja sila oziroma narava, na katero v tem primeru ni moč vplivati.

Ključne besede


AMZSMXGPTim GajsermotokrosJan Pancarsvetovno prvenstvoMX2svetovno prvenstvo v motokrosulicenca

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

10

Priljubljenost članka

10

Shrani

Delite s prijatelji