Gajser tudi v Argentini želi na vrh zmagovalnega odra

V nedeljo 20. marca bo na sporedu tretja dirka svetovnega prvenstva v motokrosu v letu 2022. Izpeljali jo bodo v Argentini.


Velika nagrada Patagonije - Argentine bo nov preizkus za motokrosiste, ki se potegujejo za točke svetovnega prvenstva. Slovenske barve z licenco AMZS bo tokrat branil le Tim Gajser, ki je po  prvih dveh dirkah v vodstvu v skupnem seštevku točkovanja za naslov svetovnega prvaka v razredu MXGP. Jan Pancar, ki sicer vozi v razredu MX2, se preizkušnje v Južni Ameriki ne bo udeležil.

Priložnost še za tretjo zmago

Tim Gajser je imenitno začel novo sezono svetovnega prvenstva. Na prvih dveh dirkah v Matterley Basinu in v Mantovi je obakrat stal na najvišji zmagovalni stopnički in povsem upravičeno se lahko podobnega scenarija nadeja tudi na progi Patagonia Race Track, ki se nahaja v bližini mesta Villa La Angostura. Slovenski motokros as je v sezono vstopil zelo dobro. Popravil je štarte, čeprav z njimi še vedno ni najbolj zadovoljen, vsekakor pa ima dobro osnovo, ki jo prav gotovo lahko še izboljša.

Dve zmagi na dveh dirkah svetovnega prvenstva - nimam se kaj pritoževati. Komaj čakam argentinsko preizkušnjo, saj je to proga, ki mi je zelo pri srcu. Upam, da bom vknjižil še eno zmago ter na motorju zadržal rdečo številko vodilnega v skupnem seštevku,

je neposredno pred potjo na drug konec sveta povedal Gajser, ki je v razredu MXGP na Veliki nagradi Patagonije - Argentine leta 2016 in 2017 že stal na prvem mestu na odru za zmagovalce.

Jan Pancar, ki vozi v razredu MX2, bo dirko v Južni Ameriki izpustil.

Lov na prvo mesto bo odprt

Tehnično zelo zahtevna proga, ki leži v osrčju Patagonije med gostim gozdom in pod vznožjem Andov, je svetovno motokros srenjo nazadnje prvič gostila leta 2015, nazadnje pa so dirko svetovnega prevenstva v provinci Nequen vozili pred tremi leti, in to povsem na začetku sezone. Takrat je dirko dobil Antonio Cairoli, ki je že končal kariero, Gajser pa je v obeh vožnjah zaostal le za Italijanom. Tokrat lahko vodilni v svetovnem prvenstvu pričakuje ostre napade tekmecev, ki bodo verjetno skušali izkoristiti vsako najmanjšo napako slovenskega motokros šampiona. Ne gre prezreti dejstva, da bo na 1670 metrov dolgi progi bržčas odločala tudi fizična pripravljenost, še posebej, ker bo marsikdo bolj utrujen kot ponavadi zaradi dolgega in napornega potovanja ter lovljenja časovne razlike, česar nikakor ne gre zanemariti. Vsekakor bi znali biti v bitki za zmago Jeremy Seewer, Maxime Renaux in Jorge Prado ter morda še kdo, ki do sedaj ni bil povsem v ospredju in se bo želel dokazati ter popraviti vtis s prvih dveh preizkušenj sezone. Vnovič bosta manjkala še vedno poškodovana lanskoletni svetovni prvak Jeffrey Herlings in lani drugouvrščeni v skupnem seštevku razreda MXGP Romain Fevbre. Morda se bosta oba motokros asa v karavano svetovnega prvenstva vrnila že na naslednji dirki, ki bo 3. aprila na Portugalskem, zato je za Gajserja sila pomembno, da si pred njuno vrnitvijo nabere čim več točk v skupnem seštevku.

Prva vožnja VN Patagonije - Argentine v razredu MXGP bo v nedeljo 20. marca 2022 ob 17.15, druga pa ob 20.10.

Ključne besede


AMZSMXGPTim GajsermotokrosJan Pancarsvetovno prvenstvoMX2svetovno prvenstvo v motokrosulicenca

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

8

Priljubljenost članka

8

Shrani

Delite s prijatelji