Hattrick zmag za Gajserja na prvih treh dirkah sezone

Tretja dirka svetovnega prvenstva v motokrosu je bila v bližini mesta Villa La Angostura. Na Veliki nagradi Patagonije - Argentine je AMZS in Slovenijo vnovič izvrstno zastopal Tim Gajser.


Motokrosisti, ki se potegujejo za točke svetovnega prvenstva, so vozili tretjo dirko sezone, ki je bila na progi Patagonia Race Track v osrčju patagonskega gozda in pod idiličnim vznožjem Andov. Slovenske barve je z licenco AMZS tokrat branil le Tim Gajser, ki v kvalifikacijah ni blestel. Zasedel je šele sedmo mesto, a je imel med preizkušnjo tehnične težave, saj je kvalifikacijsko preizkušnjo odpeljal brez zadnje zavore, ki je odpovedala zaradi okvare. V prvo vožnjo se je podal zelo odločno in agresivno. Na prvo merilno točko je pripeljal na petem mestu. Po napaki Rubena Fernandeza je prvi krog končal na četrtem mestu in začel lov za vodilno trojico. Dokaj hitro je za seboj pustil Jeremyja Seewerja, nato pa po napaki še Paulsa Jonassa. Pred njim je tako ostal samo še Maxima Renaux. Francoz je kljub Gajserjevemu pritisku in poskusom napada vozil zelo dobro ter je prvi prečkal ciljno črto.

Gajser v drugo suveren

Drugo vožnjo je slovenski motokros šampion začel izvrstno. Prvo merilno mesto je prevozil na drugem mestu, a že sredi prvega kroga prevzel vodstvo, ki ga nato do konca ni več izpustil iz rok. Vseskozi je vozil zelo zbrano in maksimalno osredotočen na sila hitro progo, na kateri si je v cilju druge vožnje pripeljal izdatno prednost. Zmaga v drugi vožnji je pomenila tudi skupno zmago na dirki, že tretjo zapored v uvodnih treh dirkah nove sezone.

Užival sem v dirkanju tukaj, četudi sem imel v kvalifikacijah kar nekaj nepričakovanih težav. Prve vožnje nisem dobro štartal, ampak sem si vseeno uspel pripeljati drugo mesto. V drugo sem začel bolje, hitro malce pobegnil tekmecem ter nato kontrolirano prišel do zmage. Zelo sem zadovoljen,

je neposredno po prihodu v cilj druge vožnje široko nasmejan pripovedoval Gajser. V skupnem seštevku točkovanja za svetovno prvenstvo je trdno na prvem mestu, zbral je 141 točk.

V kvalifikacijah je imel Gajser tehnične težave, na dirki pa je v obeh vožnjah njegova Honda delovala brezhino.

Pancar obdržal mesto v skupnem seštevku

V razredu MX2 Jan Pancar tokrat na argentinski preizkušnji ni nastopil. Dirke se je udeležilo le 17 voznikov. Prvo vožnjo je sicer dobil Jago Geerts, v drugo pa je bil prvi Tom Vialle, ki je nato stal tudi na najvišji stopnički na zmagovalnem odru Velike nagrade Patagonije - Argentine razreda MX2. V skupnem seštevku za svetovno prvenstvo ima Geerts pred Viallom 26 točk prednosti, Pancar pa je po treh dirkah na 18. mestu.

Četrta od skupno dvajsetih načrtovanih dirk sezone za točke svetovnega prvenstva v motokrosu bo v nedeljo 3. aprila 2022 v Aguedi, kjer bo na sporedu VN Portugalske.

REZULTATI

MXGP

1. vožnja: 1. Maxime Renaux (FRA), 2. Tim Gajser (SLO), 3. Jeremy Seewer (ŠVI), ...

2. vožnja: 1. Tim Gajser (SLO), 2. Maxime Renaux (FRA), 3. Ruben Fernandez (ŠPA), ...

Skupno VN Patagonije - Argentine: 1. Tim Gajser (SLO): 47, 2. Maxime Renaux (FRA): 47, 3. Jorge Prado (ŠPA): 36, ...

Skupno SP (3/20): 1. Tim Gajser (SLO): 141, 2. Maxime Renaux (FRA): 124, 3. Jorge Prado (ŠPA): 118, 4. Jeremy Seewer (ŠVI): 94, ...

MX2

1. vožnja: 1. Jago Geerts (BEL), 2. Tom Vialle (FRA), 3. Mattia Guadagnini (ITA), ...

2. vožnja: 1. Tom Vialle (FRA), 2. Jago Geerts (BEL), 3. Mikkel Haarup (DAN), ...

Skupno VN Patagonije - Argentine: 1. Tom Vialle (FRA): 47, 2. Jago Geerts (BEL): 47:, 3. Mikkel Haarup (DAN): 38, ...

Skupno SP (3/20): 1. Jago Geerts (BEL): 137, 2. Tom Vialle (FRA): 111, 3. Simon Längenfelder (NEM): 110, ... 18. Jan Pancar (SLO): 19, ...

Ključne besede


AMZSMXGPTim GajsermotokrosJan Pancarsvetovno prvenstvoMX2svetovno prvenstvo v motokrosulicenca

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

9

Priljubljenost članka

9

Shrani

Delite s prijatelji