V nedeljo prva dirka državnega prvenstva cestno hitrostnih motociklistov

Dirkališče Pannonia Ring na Madžarskem bo v nedeljo 17. aprila gostilo uvodno preizkušnjo državnega prvenstva v cestno hitrostnem motociklizmu v razredih supersport 600 in superbike.


Po dolgem zimskem premoru bodo znova zahrumeli številni motorji voznic in voznikov z licencami AMZS v okviru državnega prvenstva v cestno hitrostnem motociklizmu. Prva dirka sezone 2022 bo na dirkališču Pannonia Ring na Madžarskem, in sicer 16. in 17. aprila v organizaciji društva 2n'Race.

Konkurenca za najboljša mesta bo ostra

Čeprav se sezona šele začenja, pa to ne pomeni, da so dirkači do sedaj počivali. Priprave na novo tekmovalno sezono so potekale skozi celotno zimo, testiranje nastavitev motorjev pa je aktualno že kar nekaj časa. Številni so izkoristili vsak dan, ki se je ponudil, da so lahko odvozili kakšen krog na katerem dirkališč v okolici z mislijo, da bo motor čim bolje pripravljen, ko bo šlo zares. Dobra pripravljenost v vseh segmentih dirkaških elementov bo letos verjetno ključnega pomena, saj se obeta ostra konkurenca v tekmovalnih razredih razpisanih za državno prvenstvo.

Zelo nas veseli, da tretje leto zaporedoma organiziramo dirke državnega prvenstva v cestno hitrostnem motociklizmu skupaj z AMZS. Začetek sezone je obetaven, saj kljub temu, da je nekaj dirkačev izstopilo iz dirkanja za točke državnega prvenstva, imamo veliko število novih dirkačev, ki imajo željo po dobrem dirkanju. Prav tako nas veseli, da bomo eno izmed dirk za točke državnega prvenstva izpeljali na tako ikoničnem dirkališču, kot je dirkališče Brno. To daje dirkačem tudi čisto svež zagon, tako zaradi novega dirkališča kot  tudi tradicije, ki jo to dirkališče nosi v imenu,

je ob začetku sezone povedal Matija Zaletelj iz društva 2n'Race, ki bo tokrat opravljal tudi funkcijo direktorja dirke na Madžarskem. Lanskoletni državni prvak razreda supersport 600 Enej Logar (AMD Domžale) je že vknjižil kar nekaj kilometrov na dirkališču, saj je pred sezono testiral motor na Grobniku. Prav tako se je na Grobniku pripravljal Logarjev hud tekmec za naslov državnega prvaka v razredu supersport 600 iz lanske sezone Domen Lipnik (Društvo 2n'Race), ki je preizkušal nove dodelave motorja.

Domen Lipnik v novo sezono štarta s ciljem sklatiti Eneja Logarja z zmagovalnega trona.

Kdo bo nasledil Bolka

Aleš Brzin (MK Team Fortuna), ki je lansko sezono v razredu superbike končal skupno na tretjem mestu. V novo sezono in leto 2022 je vložil veliko truda in energije v priprave na in izven dirkališč. Pod budnim očesom Marka Bolka (AMD Trebnje), ki je lani z zmago v državnem prvenstvu naznanil odhod iz tega tekmovanja, sta z Brzinom 'pilila' do potankosti prodrobnosti vožnje. Zato se Brzin nadeja, da bo  zdaj kos še tako zahtevnemu nasprotniku na dirkališču. Počival ni niti Aleš Senekovič (ŠD ST Lendava), ki je že odpeljal nekaj dirk letos in je verjetno dobro pripravljen na štart sezone državnega prvenstva.

Aleš Senekovič bo na Pannonia Ringu vozil z dobro popotnico.

Šest dirk na štirih prizoriščih

V letu 2022 je na koledarju kar 6 dirk, ki bodo na štirih različnih dirkališčih: Pannonia Ring, Slovakia Ring, Grobnik in Brno. Zato bo sezona bržkone zelo zanimiva, saj bo nudila nekaj več možnosti za morebitne popravne izpite. Popestrili jo bodo tudi novi dirkači ter novo prizorišče v koledarju dirk (Brno), kar je najava, da bi lahko videli kar nekaj vrhunskih dirkaških predstav v bojih za čim več točk državnega prvenstva v razredih supersport 600 in superbike.

Ključne besede


AMZSdržavno prvenstvocestno hitrostni motociklizemsuperbikelicencasupersport 3002n'racePannonia Ringsupersport 600

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

2

Priljubljenost članka

2

Shrani

Delite s prijatelji