V Franciji največ pokazal Novak

Na drugi dirki evropskega prvenstva jugozahodne cone v motokrosu za voznice in voznike motorjev s prostornino do 65 in 85 kubičnih centimetrov je slovenske barve zastopala peterica dirkačev z licencami AMZS.

Alex Novak je v Franciji vknjižil skupaj 23 točk evropskega prvenstva v razredu EMX65.
Alex Novak je v Franciji vknjižil skupaj 23 točk evropskega prvenstva v razredu EMX65.

Druga preizkušnja za točke evropskega prvenstva jugozahodne cone v motokrosu je bila v Franciji. Vozili so jo v kraju Saint Die des Vosges, slovenske barve pa je na prvomajskih vožnjah zastopala peterica voznikov. V razredu EMX85 je bil vnovič naš najboljši predstavnik Miha Vrh. V kvalifikacijah si je privozil 13. štartni položaj, nato pa je na prvi dirki v cilj pripeljal štirinajsti. V drugo vožnjo je štartal uspešnejše in potem z dobrim ritmom dirkanja po trinajstih odpeljanih krogih ciljno črto prečkal na 9. mestu ter si privozil kar nekaj pomembnih točk za skupno razvrstitev. Izven dosega točk pa sta odpeljala preostala dva slovenska voznika. Gal Geršak je v prvi vožnji 27. mesto iz kvalifikacij popravil za eno mesto, v drugi vožnji pa je bil v cilju na 22. mestu. Val Slavec tokrat ni bil pretirano razpoložen. Kvalifikacije je končal na 35. mestu, s prvo vožnjo pa je opravil na 38. mestu v cilju. V drugi vožnji se je odrezal bolje in je v cilj pripeljal na 30. mestu. V skupnem seštevku točkovanja za evropsko prvenstvo je po dveh preizkušnjah Vrh na 12. mestu, Geršak zaseda 27., Slavec pa 39. mesto.

Vidoviča napaka drago stala

V razredu EMX65 je Alex Novak v kvalifikacijah postavil 11. čas. V prvi vožnji se mu je nasmihala uvrstitev v desterico, ki pa jo je dva kroga pred koncem zapravil in je v cilj pripeljal na 11. mestu. Druge vožnje Novak ni začel najbolje, a se je nato zbral ter zelo dobro opravil s progo. V cilju se je veselil zelo dobrega 8. mesta. Tai Vidovič, ki je na prvi dirki v Italiji skupno končal tik pod odrom za zmagovalce, je tokrat v kvalifikacijah nekoliko zaostal, saj je postavil 24. čas. A vseeno je v obeh vožnjah pokazal, da je izvrsten voznik. V prvi se je prebil na končno 9. mesto. Drugo vožnjo je Vidovič začel zelo odločno. Na progi Champ le Duc je tekmece prehiteval kot po tekočem traku in se mu je nasmihalo 10. mesto. A žal je v zadnjem krogu v preveliki želji storil grobo napako in v cilj pripeljal šele na 29. mestu. Žal je tako v skupnem seštevku točkovanja za evropsko prvenstvo zdrsnil na 5. mesto, Novak pa je po dveh dirkah na 8. mestu.

Vidovič (št. 810) na dirki v Savskem Marofu, ki jo je odpeljal brez napak. Tokrat ga je velika napaka v drugi vožnji v Franciji drago stala.

Naslednja dirka evropskega prvenstva v razredih EMX65 in EMX85 bo 22. maja v Španiji, potem pa sledi 29. maja še dirka na Portugalskem. Zadnja preizkušnja za točke evropskega prvenstva v motokrosu jugozahodne cone bo 12. junija na sloviti radizelski progi, kjer bodo v vlogi organizatorja člani AMD Orehova vas.

Ključne besede


AMZSmotokrosAMD Orehova vasevropsko prvenstvoEMX85EMX65Miha VrhGal GeršaklicencaVal SlavecTai VidovičAlex Novak

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

16

Priljubljenost članka

16

Shrani

Delite s prijatelji