V Krškem se bodo drugič letos za državno prvenstvo merili vozniki minimota, minigp-ja in skuterjev

V nedeljo 29. maja bo v Krškem v organizaciji AMTK Koper na sporedu druga dirka za točke državnega prvenstva Slovenije za voznike z licencami AMZS v minimotu, minigp-ju in za skuteriste, v supermotu pa se bodo merili za pokalno prvenstvo Slovenije.


Dobrih pet tednov po prvi dirki v Vrtojbi bo tokrat na dirkališču Raceland v Krškem druga preizkušnjo sezone za točke državnega prvenstva v minimotu, minigp-ju in za voznike skuterjev, medtem ko bodo v supermotu tekmovali za točke pokalnega prvenstva Slovenije. Časa za dodatne treninge, korekcije ter izboljšave na motorjih je bilo dovolj in nova preizkušnja bo pokazala, kdo je bil pri tem najbolj uspešen.

Minimoto open

V razredu minimoto open je po prvi dirki v vodstvu Tadej Maver Guštin (AMD Divača). Na preizkušnji v Vrtojbi mu ni bil kos niti prekaljeni Jan Poropat (Minimoto klub Obala racing), čeprav ga je obe vožnji silovito in vztrajno napadal. V Krškem si bo večkratni državni prvak v tem razredu znova prizadeval stopiti na najvišjo stopničko na zmagovalnem odru. Zelo izenačena uvodna dirka napoveduje spektakel in oster spopad tudi na dirkališču Raceland v Krškem. A ne gre pozabiti niti ostalih tekmovalcev, ki bodo seveda prežali na vsako napako ter si prizadevali zmešati štrene glavnima favoritoma.

Jan Poropat ima neporavnane račune s Tadejem Maverjem Guštinom s prve dirke v Vrtojbi.

Minigp in skuter

Da gledalcem ob progi ne bo dolgčas, bodo najbrž zanesljivo poskrbeli v razredu minigp. Prva dirka sezone je namreč postregla s številnimi prehitevanji in menjavami vodstev. Zelo dobro jo je odpeljal novinec v tej kategoriji Nejo Habjan (GAS Vrtejba), ki je osvojil drugo mesto za Tianom Krševanom (GAS Vrtejba). Bržčas se bo preizkušnje v Krškem zelo motivirano lotil tudi Enej Krševan (GAS Vrtejba), zagotovo največji osmoljenec uvodne dirke v Vrtojbi. Med skuteristi je prvo preizkušnjo sezone vozil le Silvano Mladovan (AMTK Koper), tokrat pa bi utegnil imeti kar nekaj konkurentov, ki bodo želeli nadoknaditi zaostanek, zaradi odsotnosti v Vrtojbi.

Nejo Habjan je prijetno presenetil na prvi dirki v razredu minigp, v katerem je letos novinec.

Minimoto otroci 1

V razredu minimoto otroci 1 je na prvi dirki za točke državnega prvenstva vozilo deset tekmovalcev. Najbolj se je izkazal Nik Podpečan Vehovec (GAS Vrtejba), na mestih dve in tri pa sta se zvrstila njegova društvena kolega Jakob Štiftar in Tomaž Bratina. A tokrat se lahko vse postavi na glavo, saj otroci vselej vozijo brezkompromisno in ne taktizirajo. Zelo motiviran utegne biti Liam Ostrožnik (GAS Vrtejba), ki bo verjetno zaradi padca na prvi preizkušnji želel zmanjšati zaostanek in izgubljene točke v skupnem seštevku.

Liam Ostrožnik (34) in Nik Podpečan Vehovec (43) bosta v razredu minimoto otroci 1 kandidata za najvišja mesta.

Minimoto otroci 2

Tudi v razredu minimoto otroci 2 lahko pričakujemo zanimiv razplet. Brata Tim in Tai Komel, Nejc Petrič in Matija Kodarin (vsi GAS Vrtejba) bodo med seboj odločali o zmagovalnih stopničkah. Ker so fantje tudi društveni kolegi, bodo zato najbrž še dodatno motivirani. Slabši izkupiček od pričakovanega s prve preizkušnje bo poskušal popraviti predvsem Tai Komel, ki je na prvi dirki izgubil tudi interni obračun z mlajšim bratom Timom. Zagotovo se obetata novi dve sila napeti vožnji za točke državnega prvenstva, v katerih na stezi ne bo popuščanja niti za milimeter.

Tim Komel je na prvi dirki v Vrtojbi v razredu minimoto otroci 2 vknjižil maksimalnih petdeset točk.

Supermoto

V pokalnem prvenstvu Slovenije v supermotu je na prvi dirki nastopila osmerica voznikov, najbolje pa se je odrezal Fabrizio Valenta (Moto club WAFNA). Vendar italijanski voznik bo imel v Samu Murovcu (GAS Vrtejba) in Robertu Mladovanu (AMTK Koper) bržkone zagrizena tekmeca, lovili pa ga bodo verjetno tudi njegovi rojaki, ki bodo želeli popraviti rezultate, s katerimi so se zvrstili za prvimi tremi na uvodni dirki sezone v Vrtojbi sredi aprila.

Treningi in kvalifikacije bodo potekali v nedeljo v dopoldanskih urah, prva tekmovalna vožnja pa je predvidena ob 13. uri in 30 minut. Vse bo potekalo pod budnimi očesi vodje prireditve in hkrati direktorja dirke Marina Štoka ter delegata AMZS Slavka Šauerja.

Ključne besede


AMZSsupermotominimotoskuterdržavno prvenstvoracelandlicencaMarino Štokminigppokalno prvenstvoAMTK KoperSlavko Šauer

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

2

Priljubljenost članka

2

Shrani

Delite s prijatelji