V Vrtojbi konec sezone za voznike minimota, minigpja in skuterjev

Člani AKK Šempeter so na poligonu GAS v Vrtojbi izpeljali šesto in hkrati zadnjo dirko sezone, ki je štela za točke državnega prvenstva v minimotu, minigp-ju in za skuterje, vozniki supermota pa so tekmovali za pokalno prvenstvo.


Z dirko v Vrtojbi je padel zastor nad državnim prvenstvom v minimotu, minigpju in za skuterje, s tekmovanjem pa so končali tudi v pokalnem prvenstvu vozniki supermota. V članski kategoriji minimoto open je Jan Poropat (Minimoto klub Obala racing) naslov prvaka imel v žepu že pred zadnjo dirko. Vseeno se je zadnje preizkušnje sezone lotil zelo resno. Po najboljšem času kvalifikacij je zmagal tudi v prvi vožnji, v drugi pa je bil od njega boljši Tadej Maver Guštin (GAS Vrtejba). Mladi Sežanec je s tem slavil skupno zmago na dirki, v skupnem seštevku državnega prvenstva pa se je povzpel na drugo mesto, saj je osvojil dve točki več kot tokrat tretjeuvrščeni Andraž Osenk Drčar (AMD Orjaki).

 

 

 

Mlajši brat ugnal starejšega

V razredu minigp je vodstvo v skupnem seštevku branil Enej Krševan (GAS Vrtejba). A tokrat ga je v obeh vožnjah ugnal mlajši brat Tian Krševan (GAS Vrtejba). Enej je vseeno osvojil naslov državnega prvaka, Tian pa je državno prvenstvo končal skupno na tretjem mestu. Tretje mesto v obeh vožnjah je na dirki v Vrtojbi pripadlo Eneju Logarju (AMD Domžale) tik pred Filipom Lahom (GAS Vrtejba), ki pa je v skupnem seštevku državnega prvenstva pristal na drugem mestu.

Enej Krševan (št. 64) je osvojil naslov državnega prvaka v kategoriji minigp, a tokrat ga je v obeh vožnjah premagal mlajši brat Tian.

Habjanu ni bilo lahko

Po pričakovanjih je bil najtesnejši boj za naslov prvaka v mladinskih kategorijah minimota, saj so bile v skupnem seštevku razlike zelo majhne. V razredu minimoto otroci 2 je Nejo Habjan (GAS Vrtejba) zmagal v obeh vožnjah, a se je moral v obeh za to zelo potruditi. Obakrat ga je namreč na štartu prehitel Tian Krševan, a Habjan ni popuščal in to se mu je obrestovalo. V drugi vožnji ga je Tian Krševan na ciljni ravnini želel prehiteti, vendar je pri tem padel, k sreči brez posledic, in izgubil nekaj mest. Maksimalni točkovni izkupiček v Vrtojbi je tako Habjanu prineslo naslov državnega prvaka. Drugi v skupnem seštevku državnega prvenstva je Tai Komel (GAS Vrtejba), ki je tokrat v obeh vožnjah v prvem delu držal stik z vodilnima, potem pa malce popustil. V prvi vožnji je bil tretji, v drugi pa po Krševanovem padcu drugi. Na razglasitvi po dirki je Komel stal na zmagovalnem odru na drugi stopnički. Mlajši od bratov Krševan je bil na dirki tretji, enako pa tudi v skupni razvrstitvi državnega prvenstva.

Nejo Habjan (št. 12) se je moral za zmago v razredu minimoto otroci 2 zelo potruditi.

Tim Komel suveren

V razredu minimoto otroci 1 je bil razplet bolj jasen, saj je Tim Komel (GAS Vrtejba) obe vožnji zanesljivo dobil in poleg zmage na dirki osvojil še naslov državnega prvaka. Nik Podpečan Vehovec (GAS Vrtejba) je bil obakrat drugi, pripadlo pa mu je tudi drugo mesto v skupnem seštevku za državno prvenstvo. Naja Kropec (GAS Vrejba) je bila tokrat tretja, enako pa je na tretjem mestu končala tudi državno prvenstvo v tej kategoriji.

Tim Komel (št. 8) se je suvereno pripeljal do zmage na dirki in naslova državnega prvaka v razredu minimoto otroci 1.

Švara prvak

Tekmovanja v kategoriji skuter tokrat ni bilo, saj je kar nekaj voznikov poškodovanih. Med njimi  je tudi tudi državni prvak Klemen Švara (ATMK Koper), ki si je na eni izmed dirki v Italiji zlomil dva prsta na roki. Podprvak je Matija Benčič (ATMK Koper), tretje mesto v državnem prvenstvu pa si je privozil Andrej Zalovič Filipič (AMTK Koper).

Rupelli snel skalp Valenti

Naslov zmagovalca pokalnega tekmovanja v supermotu si je že pred zadnjo dirko zagotovil Tržačan Fabrizio Valenta, ki pa je kljub temu želel sezono končati z zmago. A tesen razplet kvalifikacij, prve štiri tekmovalce (poleg Valente še Nejca Kržiča,Edyja Rupellija in Sama Murovca (vsi GAS Vrejba)) je ločilo le 127 tisočink, je kazal, da pot do zmage ne bo lahka. V prvi vožnji je sicer Valenta zmagal, v drugi pa po težavah na štartu odstopil. Z zanesljivo zmago v drugi vožnji si je tako zmago na zadnji dirki sezone pripeljal Rupelly, Kržič je bil drugi, Murovec pa tretji. V skupnem seštevku sezone je drugo mesto osvojil Murovec, tretje pa Kržič.

Nejc Kržič (št. 33) je v pokalnem prvenstvu osvojil končno tretje mesto.

Obetajo se novi tekmovalci

V promocijki dirki minimoto razreda otroci promo se je predstavilo tudi 14 otrok, ki so pokazali obilo znanja in poguma. Nekateri od njih so že napovedali, da bodo v prihodnji sezoni nastopali tudi v konkurenci državnega prvenstva. Z izvedbo zadnje dirke sezone in celotnega prvenstva je bil zadovoljen tudi predsednik Komisije za cestno hitrostni motociklizem pri Avto-moto zvezo Slovenije Marino Štok. 

Veseli smo, da se je uspešno zaključila še ena tekmovalna sezona, predvsem pa veseli, da je kar nekaj novih tekmovalcev. Verjamem, da bo tudi naslednja sezona vsaj tako uspešna kot letošnja,

je povedal Štok, ki ga v vlogi odgovornega funkcionarja AMZS čakata v finišu sezone še dve dirki državnega prvenstva v cestno hitrostnem motociklizmu na Pannonia Ringu na Madžarskem.

Ključne besede


AMZSsupermotominimotoskuterdržavno prvenstvolicencaminigppokalno tekmovanjeAKK Šempeter

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

34

Priljubljenost članka

34

Shrani

Delite s prijatelji