Poropat in Švara že državna prvaka

Člani AMD Lukovica so na Vranskem organizirali peto dirko sezone, ki je štela za točke državnega prvenstva v minimotu, minigp-ju in za skuterje, vozniki supermota pa so vozili za pokalno prvenstvo.

Jan Poropat med eno izmed voženj, s katero si je že privozil naslov državnega prvaka v razredu minimoto open.
Jan Poropat med eno izmed voženj, s katero si je že privozil naslov državnega prvaka v razredu minimoto open.

Voznice in vozniki, ki tekmujejo v minimotu, minigp-ju in na skuterjih, so imeli v nedeljo 29. avgusta 2021 v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem priložnost popraviti, kar so zamudili na sobotni četrti dirki sezone za točke državnega prvenstva. Seveda ne vsi, saj so sobotni zmagovalci želeli ponoviti vožnje ter ohraniti status najboljšega v idiličnem okolju, ki ga ponuja proga na Vranskem. V vlogi organizatorja so bili tokrat člani AMD Lukovica.

Suvereni zmagi za Poropata in Švaro

Najbolj zadovoljna sta se domov zanesljivo vrnila Jan Poropat in Klemen Švara. Oba sta namreč že pred zadnjo dirko osvojila naslova državnega prvaka. Poropat (Minimoto klub Obala racing) je razredu minimoto open tudi v nedeljo obe dirki spremenljivemu vremenu navkljub odpeljal na enak način kot dan prej. Dve suvereni zmagi v dveh vožnjah sta pomenili, da si je privozil že šesti naslov državnega prvaka. Bolj napeto je bilo v boju za drugo mesto. V prvi vožnji sta se med seboj merila Tadej Maver Guštin (GAS Vrtejba) in Andraž Osenk Drčar (AMD Orjaki). Na koncu ju je ločilo le pol sekunde. Težave Osenk Drčarja s sklopko v drugi vožnji pa so pomenile, da je Maver Guštin brez večjih težav osvojil drugo mesto. Tretji je bil Luka Lenko, ki vozi z licenco hrvaške moto zveze. Klemen Švara (AMTK Koper) je bil spet najhitrejši med vozniki skuterjev. Ob prvem naslovu državnega prvaka si je zaželel predvsem številčnejšo konkurenco, ki bi še bolj zaostrila boje na progi.

Klemen Švara je drvel nasproti premiernemu naslovu državnega prvaka med skuteristi.

Smolo bratov Krševan izkoristil Lah

Vransko zelo vesel zapušča tudi Filip Lah (GAS Vrtejba), saj si je privozil prvo zmago med vozniki kategorije minigp v karieri. Brata Tian in Enej Krševan (oba GAS Vrtejba) sta tokrat vknjižila vsak po eno »ničlo« - vsaka je bila posledica tehničnih okvar. Se je pa zato Tian Krševan izkazal v mladinskem razredu minimota, saj je med starejšimi tekmovalci zmagal. V prvi vožnji ga je sicer za 7 desetink sekunde ugnal Nejo Habjan (GAS Vrtejba), a je nato v drugi zmagal. Zaradi boljše uvrstitve v drugi vožnji je šla skupna zmaga v njegove roke. Habjan je bil drugi, tretje mesto pa je osvojil Tai Komel (GAS Vrtejba).

Filip Lah si je privozil prvo zmago v karieri.

Za veselje v družini Komel je zaslužen Tim Komel (GAS Vrtejba), ki je v dveh dneh dirkanja pobral maksimalen izkupiček točk. Ob suverenih vožnjah mu je bogat točkovni izplen prinesle tudi vodstvo v skupnen seštevku. Naja Kropec (GAS Vrtejba) je bila podobno kot včeraj druga, enako kot tretji Nik Podpečan Vehovec (GAS Vrtejba). Zmaga Sama Murovca v prvi vožnji pokalnega prvenstva v razredu supermoto je obetala, a v drugi vožnji je Fabrizio Valenta postavil stvari na svoje mesto ter nadaljeval z nizom prvih mest na stopničkah za zmagovalce.

Baldi zmagovalec dirke FIM Mini GP Alpe Adria

Prvič so se v Sloveniji predstavili tudi mladi dirkači mednarodne serije FIM Mini GP Alpe Adria, v kateri se potegujejo za tri mesta, ki vodijo na dirko svetovnega finala. To bo gostila Valencia in bo potekala v sklopu MotoGP dirke svetovnega prvenstva 14. novembra 2021. Med devetimi tekmovalci iz šestih držav smo imeli tudi svojega predstavnika. Vendar Tian Krševan je imel nemalo težav. V prvi vožnji je po slabem štartu vseeno uspel osvojiti četrto mesto, v drugi vožnji pa je zaradi okvare motorja odstopil. Zmagal je sicer po tesnem razpletu v drugi vožnji Italijan Samuele Baldi pred rojakom Matteom Masilijem - prehitel ga je za pičlih 71 tisočink sekunde. Tretji skupno je bil Čeh Viktor Cech.

Tekmovalci pred štartom ene od voženj dirke serije FIM Mini GP Alpe Adria.

Šesta in hkrati zadnja dirka sezone za točke državnega prvenstva Slovenije za voznike minimota, minigpja in skuterjev ter pokalno tekmovanje za voznike supermota bo 10. oktobra 2021. Izpeljali jo bodo na poligonu v Vrtojbi, organizirali pa jo bodo člani AKK Šempeter.

Ključne besede


AMZSAMZS Center varne vožnjesupermotominimotoskuterVranskodržavno prvenstvoAMD Lukovicalicencaminigppokalno prvenstvo

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

20

Priljubljenost članka

20

Shrani

Delite s prijatelji