V Slovenji vasi bodo tekmovali voznice in vozniki v državnem prvenstvu v kartingu

AMZS Center kartinga in moto športa v Slovenji vasi pri Ptuju bo v nedeljo 12. junija prizorišče druge dirke sezone za točke državnega prvenstva v kartingu.


Druga dirka državnega prvenstva v kartingu za voznice in voznike z licencami AMZS bo v nedeljo 12. junija v Slovenji vasi. Na progi v AMZS Centru kartinga in moto športa bomo verjetno priča novim napetim bojem za točke v državnem prvenstvu, zato bo od prve do zadnje dirke dneva zagotovo zelo zanimivo. Po razburljivi uvodni preizkušnji državnega prvenstva, ki je spomladi potekala v Jesolu v Italiji, bodo najboljši slovenski kartisti prvič letos nastopili na slovenskih tleh. Organizacija preizkušnje je v rokah članov AMD Ptuj, voznice in vozniki pa se bodo na progi merili v šestih različnih kategorijah, in sicer Rotax Micro MAX, Rotax Mini MAX, Rotax MAX Junior, Rotax MAX Senior, Rotax DD2/Masters in KZ2/125 shifter. Na sodobnem in urejenem dirkališču z vso potrebno infrastrukturo so lahko kartisti opravili že lepo število treningov, saj je bil objekt v Slovenji vasi za treniranje odprt že zgodaj spomladi in je omogočal vožnje za trening po znanem delovnem času in urniku obratovanja steze.

S pripravo na dirko sem zadovoljen in pričakujem tudi močno ter številčno mednarodno udeležbo. Nekaj skrbi so nam povzročili samo predstavniki hrvaške karting zveze, ki so se v zadnjem trenutku odpovedali nastopu,

je povedal Uroš Langerholc, sicer predsednik AMD Ptuj, na dirki pa bo tudi v vlogi člana žirije vodstva tekmovanja. Preizkušnja v Slovenji vasi bo ob državnem prvenstvu Slovenije v kartingu štela tudi za SSC Sportstil pokal.

V AMZS Centru kartinga in moto športa v Slovenji vasi bodo prosti treningi možni že v petek 10. junija ter soboto 11. junija dopoldan. V soboto popoldne bodo vožnje na čas, nedeljski program dirk pa se bo začel s prvo preizkušnjo ob 9. uri.

Ključne besede


AMZSkartingSlovenja vasAMD Ptujdržavno prvenstvoAMZS Center kartinga in moto športalicenca

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

7

Priljubljenost članka

7

Shrani

Delite s prijatelji