Vročina in razbeljen asfalt zaznamovala drugo dirko državnega prvenstva v kartingu

AMZS Center kartinga in moto športa v Slovenji vasi pri Ptuju je bil v nedeljo 12. junija prizorišče druge dirke sezone za točke državnega prvenstva v kartingu.


Druga dirka državnega prvenstva v kartingu za voznice in voznike z licencami AMZS je potekala v nedeljo 12. junija v Slovenji vasi. Na progi v AMZS Centru kartinga in moto športa smo bili priča napetim bojem za točke v državnem prvenstvu in prav vse vožnje so postregle z zelo zanimivim dogajanjem na stezi. Tokratno dirko je zaznamovala visoka vročina, saj so temperature na razbeljenem asfaltu presegle običajne vrednosti. Razgretemu ozračju pa so zagotovo nekaj dodali še vroči obračuni na stezi. Dirka je štela tudi za pokalno prvenstvo SSC Sportstil, kar je pomenilo, da so bili med udeleženci tudi številni tuji tekmovalci. Skupaj se je dirke udeležilo 58 kartistov iz šestih držav.

Mladih upov vročina ni motila

V najšibkejšem razredu Rotax Micro se je zmage veselil Maj Tušek Haladea (AMD Ptuj), ki je že na svoji drugi dirki kariere stopil na najvišjo stopničko dirke državnega prvenstva. Drugo mesto je osvojil Filip Ferk Žerak (AMD Ptuj), tretji pa je bil debitant Timon Grgič (AKK Sportstil). Maj Tušek Haladea je bil najboljši tudi v razvrstitvi pokalnega prvenstva SSC Sportstil. V kategoriji Rotax Mini se je na najvišjo stopničko razvrstitve državnega prvenstva zavihtel Nik Brecelj (AMD Šlander Celje), drugo mesto je osvojil Taras Telebak Bolta (AKK Sportstil), tretji pa je bil Jure Levar (AMD Šlander Celje). V pokalnem prvenstvu se je na najvišjo stopničko zavihtel Taras Telebak Bolta.

Trobec pred Bogunovićem

Tudi tokrat je bilo napeto v najštevilčnejšem razredu Rotax Junior, v katerem je konkurenca v letošnji sezoni izjemno močna. Napeti obračuni na stezi so pomenili, da smo zmagovalca dobili šele v tretji, zaključni dirki. Kandidatov za zmago je bilo veliko, na koncu se je na vrh zavihtel Nik Trobec (AMD Ptuj), drugo mesto je po odstopu v tretji vožnji pripadlo Aleksandru Bogunoviću (ABA Racing), na najnižjo stopničko na zmagovalnem odru pa se je zavihtel Aljaž Vidmar (AKK Sportstil). V pokalnem prvenstvu je domačinom zmago odnesel Hrvat Leon Zelenko.

Žgoče sonce, vročina in razbeljen asfalt so začinili drugo dirko državnega prvenstva Slovenije v kartingu, ki je bila v Slovenji vasi.

Sadar in De Ruwe zelo suverena

V članski konkurenci Rotax Senior je bil tokrat nepremagljiv Mai Sadar (AMD Šlander Celje), ki je bil najboljši v vseh treh vožnjah in je poleg zmage v državnem prvenstvu osvojil tudi zmago v pokalnem prvenstvu. Drugo mesto je osvojil domačin Dimitrij Mlakar (AMD Hajdina), tretje pa član organizatorja dirke Taj Kovačič (AMD Ptuj). Med tekmovalci v razredu Rotax DD2 je bil tudi tokrat z naskokom najboljši Belgijec, ki nastopa z licenco AMZS, Xen De Ruwe (AKK SPortstil). Suvereno najboljši je bil v vseh treh vožnjah, na zmagovalnem odru pa sta mu družbo delala Primož Matelič (AMD Šlander Celje) in David Brunčič (AMD Ptuj). V razvrstitvi pokalnega prvenstva je bil prav tako najboljši Belgijec, v veteranski razvrstitvi pokalnega prvenstva SSC Sportstil pa je zmagal Matelič.

Tri vožnje, trije zmagovalci in prvi Skledar

V mednarodni kategoriji KZ2 smo v treh vožnjah dobili tri različne zmagovalce. Na koncu je bil najboljši Jan Skledar (AMD Ptuj). Za  lepo presenečenje je z drugim mestom poskrbel veteran Karim Greblo (AMD Ptuj), ki je kljub fizično zelo naporni dirki prikazal izvrstno fizično pripravljenost. Tretje mesto je pripadlo Sari Markučič (AMD Šlander Celje). V pokalnem prvenstvu SSC Sportstil je s konkurenco pometel hrvaški voznik Marko Turk, ki je zmagal v vseh treh vožnjah. Prvo dirko je zaznamovala polurna prekinitev štarta, saj so zaradi okvare štartnega semaforja po dveh neuspelih štartih tekmovalci dobili priložnost za menjavo sklopke. Predstavnik oprganizatorja dirke Uroš Langerholc je bil z dirko zadovoljen, zagotovo pa bo do spetembrske dirke, ki bo štela tudi za centralno evropsko prvenstvo, potrebno še nekoliko okrepiti ekipo.

Fantje so opravili izjemno delo. Ustaljena ekipa je poleg rednih nalog skrbela za uvajanje novih, mladih fantov, ki bodo v prihodnje sodelovali pri organizaciji dirk v Sloveniji,

je povedal Langerholc, ki je sicer na tekmovanju opravljal tudi vlogo člana žirije vodstva tekmovanja.

Tretja od skupno štirih predvidenih dirk za točke državnega prvenstva Slovenije v kartingu bo na sporedu 17. julija 2022 na progi AMZS Centra varne vožnje v Vranskem, organizirali pa jo bodo člani AKK Sportstil. Štela bo tudi za prvenstvo CEZ (centralno evropske cone) ter avstrijsko državno prvenstvo.

Ključne besede


AMZSkartingSlovenja vasAMD Ptujdržavno prvenstvoAMZS Center kartinga in moto športalicenca

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

12

Priljubljenost članka

12

Shrani

Delite s prijatelji