Tretja dirka državnega prvenstva v motokrosu v nedeljo v Škednju

Člani AMD Slovenske Konjice bodo v nedeljo, 19. junija 2022, na progi Škedenj pripravili tretjo dirko sezone za točke državnega prvenstva Slovenije v motokrosu.

Pred tremi leti je bil na štartni rampi tudi Tim Gajser, ki je suvereno slavil zmago v odprtem razredu.
Pred tremi leti je bil na štartni rampi tudi Tim Gajser, ki je suvereno slavil zmago v odprtem razredu.

Tretja dirka državnega prvenstva Slovenije v motokrosu bo na progi Škedenj, kjer so se motokrosisti nazadnje v okviru državnega prvenstva merili pred dobrimi tremi leti. Takrat je bil v središču zanimanja predvsem izvrstni Tim Gajser, ki je suvereno ugnal celotno konkurenco v odprtem razredu ter bil deležen obilo pozornosti navijačev. Vodilnega v skupnem seštevku točkovanja za svetovno prvenstvo v razredu MXGP tokrat ne bo na štartu, zato bodo imeli priložnost opozoriti nase drugi vozniki.

Nazadnje so člani AMD Slovenske Konjice dirko za državno prvenstvo v Škednju pripravili leta 2019.

Člani AMD Slovenske Konjice, ki organizirajo tokratno preizkušnjo za točke državnega prvenstva, zatrjujejo, da priprave na dirko potekajo po načrtih. V minulih dveh sezonah zaradi zapletov povezanimi z epidemijo koronavirusa ter boleznijo covid-19 dirk za državno prvenstvo niso organizirali, ampak so izpeljali le dirke pokalnega prvenstva. Preteklih štirinajst dni so se organizatorji veliko časa zadržali na progi ter postorili kar nekaj stvari. Steza je sicer doživela nekaj manjših sprememb in je preoblikovana po standardih AMZS, kar za tekmovalce pomeni, da se bodo lahko v boj za čim boljše uvrstitve podali z manj skrbmi okrog varnosti na progi. V društvu, ki pripravlja dirko, so prepričani, da bo proga ustrezala vsem zahtevam, ki so potrebne za zanimive ter varne boje najvišjega državnega ranga tekmovanja v motokrosu.

Organizatorji so za najboljše pripravili celo vrsto privlačnih nagrad, poskrbljeno pa bo tudi za gledalce in navijače ob progi. V AMD Slovenske Konjice si želijo lepega vremena ter da bi posamezne vožnje potekale brez morebitnih zapletov ali poškodb. Prav tako bi radi ob progi videli čim večje število ljudi, ki bi vzpodbujali in navijali za voznike, ki se bodo spopadli z izzivom tretje preizkušnje za točke državnega prvenstva na škedenjski motokros stezi.

Ključne besede


AMZSTim Gajsermotokrosdržavno prvenstvodržavno prvenstvo v motokrosuŠkedenjAMD Slovenske Konjice

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

8

Priljubljenost članka

8

Shrani

Delite s prijatelji