Letos na motošportnih dnevnih več kot 230 otrok

Veselje in navdušenje ob spoznavanju motokrosa, minimota, triala in kartinga.


Avto-moto zveza Slovenije, nacionalna športna zveza za motošport in karting, je tudi letošnje poletje, ob podpori mednarodne motociklistične zveze FIM in podjetja Akrapovič, organizirala Motošportne dneve, namenjene otrokom od petega do osmega leta starosti. Devet počitniških terminov na treh različnih lokacijah – v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem in AMZS Centru kartinga in moto športa v Slovenji vasi ter na poligonu Društva GAS Vrtejba  v Vrtojbi –, je bilo zaradi velikega zanimanja najmlajših navdušencev nad motorji in gokarti hitro zapolnjenih. S panogami motokros, minimoto, trial in karting se je letos pobližje spoznalo več kot 230 otrok, AMZS pa je za izvedbo zagotovil vso potrebno opremo. 

 

Oglas
Oglas

Poudarek na varnosti

Pomembna osnova avto-moto športa, pa tudi udeležbe v prometu, je uporaba zaščitne opreme, zato se temu na Motošportnih dneh posveča velika pozornost, kar se je otrokom tudi letos vtisnilo globoko v spomin. Ko so se lahko sami zapeljali z motokros, minimoto in trial motorji ter samostojno naredili nekaj krogov v gokartu, so kar žareli od navdušenja. Pri tem so dobili tudi uporabne napotke, kako se odzivati v posameznih situacijah na progi. Ob koncu dneva so sicer prijetno utrujeni, a z mnogo na novo pridobljenimi izkušnjami in znanjem odšli domov. Tisti najbolj zagnani se že veselijo, da se bodo vključili v društva, ki izvajajo šole oziroma treninge, in tako morda začeli uspešno karting ali motošportno pot.

Z interesom za Motošportne dneve smo izjemno zadovoljni, še bolj pa ob samih izvedbah, ko vidimo, kako veseli in nasmejani so otroci. Narava avto-moto športa je takšna, da profesionalno ukvarjanje s katero koli od teh panog terja kar precej finančnega vložka. Motošportni dnevi so zato za marsikaterega otroka edinstvena priložnost, da se spozna z motocikli in gokarti, saj v AMZS poskrbimo za vso potrebno opremo, in da otroci vsaj za en dan okusijo, kakšni so bili začetki njihovih vzornikov, kot je denimo naš motokros šampion Tim Gajser. Njegovi uspehi in tudi dosežki naših drugih voznikov so pomembno prispevali k rasti zanimanja za motošport v Sloveniji, zato si bomo v AMZS še naprej prizadevali, da bomo prve korake v svet motošporta in kartinga pomagali narediti čim več otrokom. Kdo ve, morda pa se bo ravno na motošportnem dnevu začela kaliti nova slovenska športna zvezda,

je povedal Erik Logar, vodja Motošportnih dni. 

Oglas
Oglas

Ključne besede


motokrosotrociminimotokartingtrialmotošportmotošportni danAMZS Center varne vožnje na VranskemAMZS Center kartinga in moto športa

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji