Bogunovič v Le Mans v boj za skupno zmago

Sezona mednarodnih tekmovanj v kartingu se konec tedna nadaljuje na slovitem francoskem dirkališču v Le Mansu, kjer bo Slovenijo v prvenstvu FIA Academy Trophy z licenco AMZS zastopal Aleksandar Bogunović.


Slovito dirkališče v Le Mansu bo konec tedna v znamenju kartinga. Oči ljubiteljev tega zelo zanimivega športa bodo verjetno pretežno uprte v razplet svetovnega prvenstva v elitnem razredu KZ, v sklopu tekmovanja za Veliko nagrado Francije pa bodo nastopili tudi vozniki razredov KZ2 in FIA Academy Trophy. V slednjem v letošnji izvedbi tekmovanja slovenske barve z licenco AMZS brani Aleksandar Bogunović.

Samozavestno in z visokimi cilji

Na uvodnih dveh dirkah v Belgiji v Genku in v Italiji v Cremoni se je mladi slovenski voznik izkazal z izvrstnimi rezultati. Osvojil je namreč peto in šesto mesto, v skupnem seštevku pa je na visokem petem mestu. Tudi za dirko v Le Mansu si je postavilj visok cilj, saj si želi uvrstitve na zmagovalne stopničke, ki so se mu na uvodnih dveh dirkah nesrečno izmuznile. Naloga ne bo lahka, saj bodo tudi na dirki v Franciji med nastopajočimi številni uveljavljeni kartisti mladinske kategorije s celega sveta. Gre namreč za tekmovanje državnih reprezentanc, v katerem vsak svojo državo zastopajo najboljši mladinci v starostni skupini od 12 do 14 let. Na štartu bo 54 tekmovalcev, pravico do nastopa v finalu pa bo imelo 36 najbolje uvrščenih po koncu kvalifikacijskih voženj.

Aleksandra Bogunovića čaka verjetno zelo oster boj s tekmeci, če bo želel uresničiti visoko zastavljene cilje.

Na dirko sem se zavzeto pripravil, saj smo poleg klasičnih treningov pod vodstvom Marijana Grobenskega na tej stezi julija odpeljali tudi pripravljalno dirko. Steza mi ustreza in rad se vračam v Le Mans, saj je to prizorišče največje avtomobilistične dirke. Prepričan sem, da bom tudi tokrat kandidat za najvišja mesta,

je samozavesten in optimističem Bogunović. Pred sklepno preizkušnjo prvenstva je v vodstvu skupnega seštevka Guillaume Bouzar iz Luksemburga, Bogunović pa je na visokem petem mestu in ima še vedno teoretične možnosti za skupno zmago v prvenstvu.

Bogunović (514) je julija progo v Le Mansu že preizkusil, zato zanj ne bo neznanka.

Dirka v Le Mansu bo nedvomno priložnost za najboljši slovenski rezultat v mednarodnem merilu, saj je Aleksandar že uvodni dve dirki odpeljal z odliko. Tokrat je nedvomno kandidat za stopničke, obeta pa se mu zelo visoka uvrstitev v skupnem seštevku. Ima možnosti celo za naslov prvaka, a vse bo odvisno od uvrstitve na dirki v Le Mansu,

pa je pred dirko povedal vodja slovenske reprezentance Domen Jerančič, ki bo z nasveti in izkušnjami lahko Bogunoviću v veliko pomoč.

Trener Marijan Grobenski in vodja slovenske reprezentance Domen Jerančič bosta lahko Bogunoviću v veliko pomoč z nasveti.

Uradni del tekmovanja se v petek pričenja s prostimi treningi ter kvalifikacijami, v soboto pa so na sporedu izločilne dirke. Finale bo v nedeljo. Več informacij o dirki je na voljo na uradni spletni strani na tej povezavi, kjer bo v nedeljo možen tudi spletni ogled finalne dirke.

Ključne besede


AMZSkartingAleksandar BogunovićFIA Academy Trophylicenca

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

3

Priljubljenost članka

3

Shrani

Delite s prijatelji