Dirka državnega prvenstva v speedwayu bo konec oktobra Nagyhalaszu

Aprilska preizkušnja državnega prvenstva Slovenije v speedwayu, ki je bila predvidena v Nagyhalaszu, bo izpeljana v soboto, 29. oktobra 2022.


Prva dirka državnega prvenstva Slovenije v letu 2022 je bila načrtovana v Nagyhalaszu 23. aprila, a so jo madžarski prireditelji, s katerimi letos poteka skupno tekmovanje, odpovedali. Kar nekaj časa ni bilo jasno, ali bodo dirko organizirali oziroma kdaj bo na voljo nov termin. Zdaj pa so sporočili, da je nov datum preizkušnje sobota, 29. oktober 2022. To pomeni, da bo to zadnja dirka sezone v državnem prvenstvu, po kateri bosta znana tudi državna prvaka med člani in mladinci. Prva dirka sezone po odpovedi preizkušnje v Nagyhalaszu je bila konec junija v Petišovcih pri Lendavi, na njej pa je z zmago prijetno presenetil Anže Grmek. Mladi član AMTK Ljubljana bo v soboto 17. septembra v finalu evropskega prvenstva mladincev do 19 let v speedwayu vozil prav na ovalu v Nagyhalaszu, kjer bo lahko še dodatno spoznal progo in vse njene pasti. Naslov državnega prvaka Slovenije sicer med člani brani Matic Ivačič, med mladinci pa Anže Grmek.

Do konca sezone državnega prvenstva so na sporedu še tri preizkušnje. Prva bo v nedeljo 2. oktobra v Krškem, sledi dirka v nedeljo, 23. oktobra, v Debrecenu in nato še v soboto, 29. oktobra 2022, v Nagyhalaszu. Podroben razpored dirk državnega prvenstva najdete na tej povezavi.

Ključne besede


AMZSMatic Ivačičspeedwaydržavno prvenstvo v speedwayuAnže Grmeklicenca

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

7

Priljubljenost članka

7

Shrani

Delite s prijatelji