V Krškem v nedeljo druga preizkušnja sezone za točke državnega prvenstva v speedwayu

Stadion Matije Gubca v Krškem bo v nedeljo, 2. oktobra 2022, v znamenju druge dirke državnega prvenstva v speedwayu.


Sezona motošportov se bliža koncu, v speedwayu pa so pred nami kar še tri dirke za državno prvenstvo. Prva bodo že v nedeljo pripravili člani AMD Krško. Po dirki v Petišovcih pri Lendavi, ki je bila konec junija, bo to druga preizkušnja za skupno državno prvenstvo Slovenije in Madžarske, nato pa sledita še dirki v Debrecenu in Nagyhalaszu, ki bosta v drugem delu oktobra.

Grmek v najboljšem položaju

Prvo dirko, ki so jo organizirali člani ŠD Speedway Teama Lendava, je dobil mladi Anže Grmek (AMTK Ljubljana) in prijetno presenetil vse tekmece. Mladi Ljubljančan je zmagal pred branilcem naslova državnega prvaka Maticem Ivačičem (ST Lendava), ki bo tokrat bržčas zelo motiviran, saj bo vozil na progi, na kateri je naredil tudi prve korake v svet speedwaya. Prednost tekmovanja pred domačim občinstvom bo skušal izkoristiti Nick Škorja (AMD Krško), ki ima na prenovljeni stezi narejenih verjetno največ krogov, zato dobro pozna vse pasti, ki jih ponuja oval na stadionu Matije Gubca. Sicer bo ob Škorji barve domačega društva branil tudi mladi Miran Praznik, štartno listo pa bodo dopolnili vozniki, ki bodo prišli iz Madžarske (Richard Fuzesi, Dennis Fazekas, Norbert Magosi, Mark Baranyi, Roland Kovacs) in še nekaterih drugih držav (Italijana Andrea Battaglia in Nicolas Vicentin, Poljaka Lars Skupien in Jakub Sroka, Avstrijec Daniel Gappmaier, Čeh Jan Macek in Danec Nicklas Clausen).

Speedwaya željni gledalci lahko vstopnice dobite v predprodaji pri Eventimu oziroma si jih zagotovite na tej povezavi.

Anže Grmek je prijetno presenetil na prvi dirki, ki je bila v Petišovcih pri Lendavi, ter se je veselil prve zmage v karieri v članski konkurenci.

Vozili bodo tudi mladi upi

V sklopu članske dirke AMD Krško organizira tudi zanimiv spremljevalni program, v katerem bo dirka mladincev na 250 kubičnih motorjih. V tej preizkušnji bo vloga favorita pripadla obetavnemu domačemu fantu Svenu Cerjaku, ki bo skušal unovčiti tudi  letošnje dragocene mednarodne izkušnje. Prvič v tej konkurenci se bosta pred domačimi gledalci v Krškem predstavila tudi Tilen Bračko in Gregor Zorko, ki sta sicer letos na treningih vestno in zagnano vadila in trenirala ter bosta zanesljivo želela pokazati, kaj sta se naučila oziroma kaj znata in zmoreta ter česa sta sposobna.

Sven Cerjak (na motorju drugi z desne) ima že mednarodne izkušnje, zato bo med mladimi upi tokrat v vlogi favorita.

Dirkači bodo v nedeljo opravili trening ob 14. uri, prva vožnja pa je predvidena ob 16.15. Vlogo delegata AMZS bo opravljal Andrej Matjašec, sodnik bo Gregor Tomažič, odgovorno funkcijo direktorja dirke pa bo imel Gregor Arnšek. Vse podrobnosti najdete na tej povezavi.

Ključne besede


AMZSAMD KrškoNick ŠkorjaMatic Ivačičdržavno prvenstvospeedwaydržavno prvenstvo v speedwayuAnže GrmeklicencaMiran Praznikstadion Matije GubcaSven CerjakTilen BračkoGregor Zorko

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

11

Priljubljenost članka

11

Shrani

Delite s prijatelji