Cerjak obtičal v polfinalu svetovnega prvenstva mladincev v speedwayu

V Vroclavu je v četrtek, 25. avgusta 2022, v polfinalu mladinskega svetovnega prvenstva za voznike do 16 let Slovenijo z licenco AMZS zastopal mladi Sven Cerjak.

Cerjak je bil najmlajši udeleženec tekmovanja, saj je šele pred dvema tednoma dopolnil 13 let.
Cerjak je bil najmlajši udeleženec tekmovanja, saj je šele pred dvema tednoma dopolnil 13 let.

Svetovno prvenstvo za mladince do 16 let v speedwayu na motorjih s prostornino do 250 kubičnih centimetrov letos poteka v okviru spremljevalnega progama sedme dirke svetovnega prvenstva v speedwayu za člane. Preizkušnje mladih upov svetovnega speedwaya imenovanega SGP3 se je na Poljskem v Vroclavu z licenco AMZS udeležil tudi Sven Cerjak.

Za dirko sem se pridno in odločno pripravljal s treningi na domači stezi, na kateri smo testirali nekaj novih komponent, ki so se izkazale za zelo dobre, prav tako pa smo našli nastavitve motorja, ki mi ustrezajo. Na dirki bom dal vse od sebe in želim nabrati čim več točk, da se uvrstim na finalno dirko v petek,

je bil optimističen trinajstletni član AMD Krško, ki je imel ob sebi tudi izkušenega Denisa Štojsa, s katerim je analiziral vsako vožnjo ter je mlademu speedway upu iz Senovega pomagal pri pripravi motorja. Cerjak je vozil v drugi polfinalni skupini in je imel tekmece iz devetih držav. V veliki finale je vodilo prvih osem mest. Cerjak je imel štartno številko 2 in se je s starejšimi ter fizično močnejšimi tekmeci boril po najboljših močeh. Pogumno in brez strahu je odpeljal vseh pet voženj, na koncu zbral 3 točke ter zasedel 13. mesto, kar je pomenilo, da ga v petkovem finalu žal ne bomo videli.

Sven Cerjak (na motorju drugi z desne) je pridobil kar nekaj dragocenih izkušenj, ki mu jih na komaj začeti športni poti razumljivo še manjka.

Imeli smo malo težav pri nastavitvi motorja, ker zaradi drugačne sestave proge nismo mogli prenesti nastavitev, kakršne sem imel na treningih v Krškem. V prvem nastopu sem moral podreti motor in preprečiti hujši padec, v naslednjih vožnjah pa sem ulovil ritem in sledil najboljšim. Zaostanek ni velik, manjkajo pa detajli, ki bodo naredili vožnjo še bolj tekočo. V Vroclavu smo spoznali, da za tako raven dirkanja potrebujemo boljše materiale in več dirk,

je bil po preizkušnji iskren mladi speedwayist, ki si je tako nabral kar nekaj zelo dragocenih izkušenj.

Na dirki je bil prisoten še en Slovenec, in sicer Izak Šantej, ki je s FIM licenco št. 14973 opravljal zahtevno nalogo tehničnega direktorja.

Ključne besede


AMZSAMD Krškospeedwaymladinsko svetovno prvenstvolicencaIzak ŠantejSven Cerjak

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

22

Priljubljenost članka

22

Shrani

Delite s prijatelji