Dirka državnega prvenstva v speedwayu v Nagyhalaszu odpovedana

Četrta in hkrati zadnja dirka državnega prvenstva Slovenije v speedwayu, ki bi jo morali pripraviti madžarski organizatorji v Nagyhalaszu, je odpovedana.


Državno prvenstvo v speedwayu sta letos skupaj organizirala AMZS in MAMS (Madžarska motošportna zveza). Dve dirki v Sloveniji so člani ŠD ST Lendava in AMD Krško vzorno pripravili ter izpeljali. Prvo konec junija na ovalu v Petišovcih, drugo pa v začetku oktobra na stadionu Matije Gubca, pretekli teden pa so madžarski prireditelji uspešno izvedli tudi preizkušnjo v Debrecenu. Zapletlo pa se je z organizatorji v Nagyhalaszu, ki niso uspeli popolniti štartne liste z zadostnim številom voznikov in so dirko, ki je bila načrtovana v soboto, 29. oktobra 2022,  povsem nepričakovano odpovedali. Organizatorji dirke v Nagyhalaszu so sicer odpovedali tudi prvotni termin, ki je bil določen pred sezono, in sicer 23. april 2022, ko je bila predvidena uvodna preizkušnja sezone skupnega državnega prvenstva Slovenije in Madžarske v speedwayu. Vsled tega je bil določen nov termin za dirko konec oktobra, ki pa so jo prireditelji tik pred zdajci ponovno odpovedali.

Vsi ljubitelji speedwaya ste v nedeljo, 30. oktobra 2022, vabljeni na pozivno dirko Pokala AMD Krško, na kateri se bo merila šestnajsterica voznikov iz Poljske, Italije, Avstrije, Danske, Romunije, Ukrajine, Madžarske in Slovenije. V okviru dirke bodo vozili tudi Memorial Matije Duha. V tem tekmovanju se bo pomerila sedmerica mladih upov speedwaya na motorjih s prostornino do 250 kubičnih centimetrov, med katerimi bodo tudi Sven Cerjak, Tilen Bračko in Gregor Zorko (vsi AMD Krško). Vstopnice za dirko lahko dobite v predprodaji pri Eventimu oziroma si jih zagotovite na tej povezavi, po predprodajni ceni pa jih je možno kupiti tudi fizično na vseh prodajnih mestih Petrola, na dan dirke pa bodo na voljo na blagajnah AMD Krško.

Ključne besede


AMZSNick ŠkorjaMatic Ivačičdržavno prvenstvospeedwaydržavno prvenstvo v speedwayuAnže GrmekodpovedlicencaMiran Praznik

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

13

Priljubljenost članka

13

Shrani

Delite s prijatelji