Pokal AMD Krško odnesel Avstrijec

Na stadionu Matije Gubca v Krškem so sklenili letošnjo tekmovalno sezono v speedwayu. Tretjič so izpeljali dirko za Pokal AMD Krško in premierno preizkušnjo Memorial Matije Duha.

Zmagovalec Daniel Gappmaier, drugi Nick Škorja, tretji William Drejer
Zmagovalec Daniel Gappmaier, drugi Nick Škorja, tretji William Drejer

V Krškem so v nedeljo, 30. oktobra, znova glasno hrumeli speedway motorji. Tretji Pokal AMD Krško je osvojil Avstrijec Daniel Gappmaier, Memorial Matije Duha pa obetavni domačin Sven Cerjak. Pred domačim občinstvom sta nastopala Nick Škorja in Miran Praznik, vozil pa je tudi Ljubljančan Anže Grmek. Na dirki mladincev z motorji s prostornino do 250 kubičnih centimetrov pa so se uspešno predstavili tudi Sven Cerjak, Tilen Bračko in Gregor Zorko (vsi AMD Krško).

Na tribunah v Krškem se je zbralo lepo število gledalcev, ki so lahko spremljali zelo zanimive boje na ovalni speedway stezi.

Gappmaier presenetil

V članski konkurenci bila dirka zelo izenačena, saj v rednem delu nihče od dvanajsterice voznikov ni ostal neporažen. Italijanski državni prvak Paco Castagna je v štirih nastopih oddal le točko in se zanesljivo uvrstil v polfinale. Domači adut Škorja je po dveh drugih mestih dirko nadaljeval z dvema zmagama in redni del končal tretji, drugi pa je bil Poljak Tomasz Orwat. Grmek je dirko začel z zmago, nato pa je skupaj osvojil 8 točk, kar je zadoščalo za peto mesto po rednem delu in uvrstitev v polfinalno vožnjo. Praznik je na dirki osvojil le točko, in sicer v prvem nastopu, ter je zadnjo dirko letos končal na 11. mestu. Grmek si nato v prvi polfinalni vožnji ni uspel zagotoviti napredovanja, saj je zaostal za Castagno in Dancem Williamom Drejerjem, v drugem polfinalu pa je Škorja zmagal pred Danielom Gappmaierjem. Finale se ni izšel po načrtih favoritov Castagne in Škorje. Presenetil je Gappmaier in povedel pred Škorjo, ki ni uspel ponoviti uspeha iz sezone 2019, ko je osvojil prvo dirko za pokal AMD Krško, ter je na koncu tudi prvi prečkal ciljno črto in zmagal.

Nick Škorja je zasedel drugo mesto in ni uspel ponoviti uspeha iz leta 2019, ko je dobil premierno preizkušnjo za Pokal AMD Krško.

Cerjak prvi pred domačimi navijači

V mladinski konkurenci sta izstopala Sven Cerjak in Čeh Vojtech Šachl, lep napredek pa je po krstni dirki na domačem stadionu pred mesecem dni pokazal Tilen Bračko, ki je zbral 7 točk v štirih nastopih. Gregor Zorko je osvojil 3 točke in skupno peto mesto. V finalni vožnji za Memorial Matije Duha sta domača dirkača razveselila navijače na tribunah stadiona Matije Gubca, saj sta se v cilj pripeljala na prvem in drugem mestu, Štachlu pa je pripadlo tretje mesto.

Med mladinci z motorji s prostornino do 250 kubičnih centimetrov je zmagal Cerjak, drugi Bračko in tretji češki voznik Šachl.

Memorial Matije Duha so v AMD Krško organizirali pred 10. obletnico tragične nesreče tega dirkača iz okolice Krškega, ki se je ponesrečil na zimski pripravljalni dirk v Argentini in je bil zelo priljubljen med domačimi navijači. Načrt organizatorja je postaviti dirko na vsakoletni koledar kot tradicionalno tekmovanje v mladinski konkurenci za voznike motorjev s prostornino do 250 kubičnih centimetrov, med katerimi ima klub iz Krškega tri nadobudne mlade tekmovalce, ki se zelo lepo razvijajo.

Sven Cerjak je eden od treh mladih upov slovenskega speedwaya, ki trenirajo v AMD Krško.

Ključne besede


AMZSAMD KrškoNick ŠkorjaspeedwayAnže GrmeklicencaMiran PraznikSven CerjakTilen BračkoGregor Zorko

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

34

Priljubljenost članka

34

Shrani

Delite s prijatelji