Znani datumi dirk državnega prvenstva v motokrosu za leto 2023

Avto-moto zveza Slovenije je objavila koledar dirk za leto 2023 v motokrosu.


AMZS, krovna nacionalna zveza za motošport in karting, je sestavila koledar dirk državnega in pokalnega prvenstva v motokrosu, ki so načrtovane v letu 2023. Sprejela ga je Komisija za motokros, ki jo vodi Herman Jakolič ml. in jo sestavlja šest članov. Potrdila je predlagani koledar, ki obsega sedem dirk državnega in šest dirk pokalnega prvenstva Slovenije. Uvodna preizkušnja sezone državnega prvenstva za voznike motokrosa z licenco AMZS bo 2. aprila na progi Prilipe pri Brežicah, prva pokalna dirka pa na isti progi 22. aprila. V obeh terminih bo organizacije potekala v izvedbi članov AMD Brežice. Sedma in hkrati zadnja dirka državnega prvenstva bo na sloviti radizelski progi zadnjo nedeljo v septembru, ko bo organizacija preizkušnje, po kateri bomo dobili državne prvake v vseh kategorijah, v rokah članov AMD Orehova vas. Pokalno prvenstvo pa se bo končalo zadnjo septembrsko soboto na progi v Semiču, kjer bodo rokave pri organizaciji zavihali člani Društva 507 moto team. Seznam dirk državnega prvenstva v motokrosu v letu 2023:

  • 2. april: Prilipe (AMD Brežice)
  • 7. maj: Semič (Društvo 507 moto team)
  • 13. maj: Škedenj (AMD Slovenske Konjice)
  • 21. maj: Radizel (ŠD Akademija Sašo Kragelj)
  • 24. junij: Mačkovci (AMD Štefan Kovač)
  • 10. september: Dolina pod Kalom (AMD Šentvid pri Stični)
  • 24. september: Radizel (AMD Orehova vas)

Celoten seznam vseh dirk za državno in pokalno prvenstvo v vseh panogah pod okriljem AMZS lahko najdete na tej povezavi.

Ključne besede


AMZSmotokrosdržavno prvenstvodržavno prvenstvo v motokrosukoledar dirklicencapokalno prvenstvoKomisija za motokros

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

66

Priljubljenost članka

66

Shrani

Delite s prijatelji