Znani termini dirk državnega in pokalnega prvenstva Slovenije v kartingu

Avto-moto zveza Slovenije je objavila koledar dirk v kartingu pod njenim okriljem za leto 2023.


AMZS, krovna nacionalna zveza za motošport in karting, je sestavila koledar dirk državnega in pokalnega prvenstva v kartingu, ki so načrtovane v letu 2023. Sprejela ga je Komisija za karting, ki jo vodi Domen Jerančič in jo sestavlja pet članov. Potrdila je predlagani koledar, ki obsega štiri dirke državnega in kar sedem dirk pokalnega prvenstva Slovenije. Uvodna preizkušnja sezone državnega prvenstva za voznice in voznike kartinga z licencami AMZS bo 12. marca na progi v Jesolu v Italiji, kjer bo v istem terminu tudi uvodna pokalna dirka sezone. Nato v državnem prvenstvu sledita še preizkušnji na progah v AMZS Centru kartinga in moto športa v Slovenji vasi ter dirka na poligonu AMZS Centra varne vožnje na Vranskem. Državno in pokalno prvenstvo se bosta končala zadnjo nedeljo v septembru, ko se bodo tekmovalke in tekmovalci znova merili na progi v Slovenji vasi. Seznam dirk državnega prvenstva v kartingu v letu 2023:

  • 12. marec: Jesolo, Italija (AMF)
  • 4. junij: Slovenja vas (AMD Ptuj)
  • 16. julij: Vransko (AKK Sportstil)
  • 24. september: Slovenja vas (AMD Ptuj)

Celoten seznam vseh dirk za državno in pokalno prvenstvo v vseh panogah pod okriljem AMZS lahko najdete na tej povezavi.

Ključne besede


AMZSkartingdržavno prvenstvokoledar dirklicencaDomen Jerančičpokalno prvenstvodržavno prvenstvo v kartingukomisija za karting

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

16

Priljubljenost članka

16

Shrani

Delite s prijatelji