Valencia gostila prvo dirko evropskega prvenstva v kartingu razreda OK

Slovenska predstavnika na prvi dirki evropskega prvenstva v kartingu razreda OK sta bila Aleksandar Bogunović in Mark Kastelic.


Kartodrom Lucas Guerrero v Valencii je bil prizorišče prve od skupno štirih dirk sezone, ki bodo štele za točke evropskega prvenstva v razredu OK. Slovenske barve v Španiji sta z licencama AMZS branila Aleksandar Bogunović in Mark Kastelic. V ostri mednarodni konkurenci 86 voznikov sta slovenska fanta od četrtka do nedelje skušala iz sebe in gokarta iztisniti čim več. Borila sta se po najboljših močeh, vendar se jima ni uspelo prebiti v ospredje. V kvalifikacijskih vožnjah so odločali milimetri, zato je na stezi potekal neusmiljen boj, ki je nemalokrat pomenil tudi napake ter s tem povezane kazni. Slovenska voznika sta pokazala, da premoreta potencial, a na tej ravni so bogate mednarodne izkušnje velikokrat tiste, ki odločajo včasih tudi o tisočinkah. Bogunović se je uspel prebiti do polfinala, v katerem je v skupini B zasedel 23. mesto, kar pa žal ni bilo dovolj za finalno preizkušnjo.

Proga mi je zelo všeč in na njej sem dosegal dobre hitrosti, vendar se mi tokrat taktično v kvalifikacijah ni izšlo po načrtih, imel pa sem tudi nekaj tehničnih težav. Največji izziv sem imel z ohranjanjem gum in njihovo obrabo. Veselim se že naslednje preizkušnje maja na Češkem, kjer bi si želel tudi malce več sreče,

je po koncu tekmovanja misli strnil Bogunović. Kastelic je obstal v kvalifikacijah in se ni prebil do polfinala ter je v skupnem seštevku na 80. mestu, medtem ko Bogunović po prvi dirki zaseda 56. mesto. Finalno vožnjo je sicer dobil Britanec Joe Turney, skupno pa je dirko dobil Španec Gabriel Gomez.

Tekmovanje je potekalo na kartodromu Lucas Guerrero, ki se nahaja zahodno od Valencie.

Drugo dirko od skupno štirih, ki bodo štele za evropsko prvenstvo v letu 2023, bo sredi maja gostil Trinec na Češkem, nato sredi junija sledi preizkušnja v Rodbyju na Danskem, četrta dirka, po kateri bo znan tudi evropski prvak v razredu OK, pa bo v Cremoni v Italiji.

Ključne besede


AMZSkartingAleksandar Bogunovićevropsko prvenstvoMark KasteliclicencaOK

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

13

Priljubljenost članka

13

Shrani

Delite s prijatelji