Za uvod svetovnega prvenstva Remšetu na Sachsenringu 9. in 14. mesto

Prva dirka svetovnega prvenstva cestno hitrostnih prikoličarjev je potekala v Nemčiji, z licenco AMZS pa je slovenske barve branil Janez Remše.


Začelo se je tudi svetovno prvenstvo cestno hitrostnih prikoličarjev, v katerem ima Slovenija svojega predstavnika z licenco AMZS v Janezu Remšetu. Prva dirka sezone je potekala v Nemčiji na slovitem dirkališču Sachsenring, ki se nahaja dobro uro vožnje južno od Leipziga. Remše je Yamaho z avstrijskim sovoznikom Manfredom Wechselbergerjem 3671 metrov dolgo progo prvič preizkusil na petkovem prostem treningu, na katerem je vknjižil 11. čas. V popoldanski kvalifikacijski vožnji je bil nato sicer hitrejši, a so tudi tekmeci dobro nastavili motorje in to je za posadko Remše - Wechselberger pomenilo 13. mesto. Sobotna dopoldanska kvalifikacijska vožnja je slovensko-avstrijski dvojec znova uvrstila na 13. mesto, ki je pomenilo tudi štartno mesto za obe vožnji za točke svetovnega prevenstva na Sachsenringu. Prva je bila že popoldne na sporedu sprinterska preizkušnja dolga le 11 krogov. Remše in Wechselberger sta se v njej zelo dobro odrezala in v cilj pripeljala na 9. mestu. Zmagala sta Britanca Ben in Tom Birchall. Štirikratna svetovna prvaka sta bila tudi v nedeljski vožnji, ki je bila dolga 20 krogov, zelo suverena na progi in nepremagljiva ter sta se prva pripeljala v cilj. Trinajst ovinkov v nasprotni smeri urinega kazalca sta dvajsetkrat odpeljala tudi Remše in Wechselberger, na koncu pa sta po dramatičnem prehitevanju v zadnjem krogu ciljno črto prečkala na 14. mestu. 

Letos je na sporedu skupno sedem preizkušenj za točke svetovnega prvenstva cestno hitrostnih prikoličarjev. Druga bo med 16. in 17. junijem v Belgiji, vozili pa jo bodo na slovitem dirkališču Spa Francorchamps.

Ključne besede


AMZSprikoličarjiJanez RemšeRemše Racingsvetovno prvenstvolicencaManfred WechselbergerSachsenring

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

15

Priljubljenost članka

15

Shrani

Delite s prijatelji