V Krškem bodo mladinci vozili kvalifikacije za svetovno prvenstvo v speedwayu

V soboto, 20. maja 2023, bo v Krškem kvalifikacijska dirka za svetovno prvenstvo mladincev do 21 let. Barve AMZS bosta zastopala perspektivni Ljubljančan Anže Grmek in član domačega kluba Julian Kuny.

Anže Grmek želi nadgraditi lanskoletni rezultat.
Anže Grmek želi nadgraditi lanskoletni rezultat.

Konec tedna bodo na ovalu stadiona Matije Gubca v Krškem znova hrumeli speedway motorji. Šestnajst mladincev (ter dva rezervista) starih do 21 let se bo potegovalo za mesta, ki vodijo v finalno serijo svetovnega prvenstva v speedwayu, serijo SGP 2 (Speedway Grand Prix 2). Z licencama AMZS se bosta med finaliste skušala prebiti Anže Grmek in Julian Kuny. Grmek je lansko preizkušnjo končal na 10. mestu, letos pa ima želi ta rezultat popraviti in nadgraditi. V letu dni je pridobil nekaj dragocenih izkušenj, ki mu bodo v ostri mednarodni konkurenci zanesljivo prišle zelo prav. V vlogi favorita bo zagotovo lanski prvak serije SGP 2, Poljak Mateusz Cierniak, na štartni listi pa je še nekaj imen iz lanskoletne zasedbe mladinskega svetovnega prvenstva. V finalno serijo svetovnega prvenstva mladincev do 21 let SGP 2 se bodo uvrstili le najboljši štirje. Finalna serija SGP 2 bo del programa na Grand Prix dirkah (SGP) na štadionih v Pragi na Češkem, poljskem Gorzowu in danskem Vojensu.

Dirka, ki jo organizirajo prizadevni člani AMD Krško, bo v soboto, 20. maja 2023, ob 19. uri, trening pa ob 15. uri. Vstopnice v predprodaji lahko dobite na vseh prodajnih mestih Petrola ter na Eventimu na tej povezavi.

Ključne besede


KrškoAMZSAMD Krškospeedwaysvetovno prvenstvoAnže GrmekkvalifikacijemladinciU21Julian Kuny

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

12

Priljubljenost članka

12

Shrani

Delite s prijatelji