Grmek v Krškem osvojil 6. mesto

Oval stadiona Matije Gubca v Krškem je bil prizorišče kvalifikacijske dirke svetovnega prvenstva mladincev do 21 let. Barve AMZS na njej sta zastopala Anže Grmek in Julian Kuny.

Anže Grmek je vozil pogumno in na koncu mu je le malo zmanjkalo, da bi presenetil in si privozil dodatno vožnjo za četrto mesto.
Anže Grmek je vozil pogumno in na koncu mu je le malo zmanjkalo, da bi presenetil in si privozil dodatno vožnjo za četrto mesto.

V Krškem so se v eni izmed treh kvalifikcaijskih skupin za mladinsko serijo SGP2 pomerili vozniki do 21 let. V finalno serijo so vodila le prva štiri mesta, zato je bil boj za vsako točko neizprosen. Barve AMZS sta zastopala Ljubljančan Anže Grmek in predstavnik domačega kluba, Nemec Julian Kuny. Slednji je imel v prvem nastopu tehnične težave na štartu in ga je v ponovljeni vožnji nadomestila rezervna voznica, Nemka Particia Erhart. Grmek se je v prvem nastopu soočil z aktualnim mladinskim prvakom serije SGP2, Poljakom Mateuszom Cierniakom, ki je odnesel tri točke, Grmek pa je končal z dvema. Člana AMTK Ljubljana in AMD Krško sta se srečala v 6. vožnji. na štartu pa sta jima družbo delala Danca, Emil Breum in Bastian Borke. Grmek je zaostal le za Breumom, ki ga je sicer vse štiri kroge vztrajno napadal, a ga ni uspel prehiteti ter je ponovno osvojil 2 točki. Kuny je zaostal tudi za Borkejem in ostal brez točk. V 7. vožnji je Nemec Norick Blödorn premagal Cierniaka in po dveh nastopih so imeli maksimalno število točk Breum, Šved Gustav Grahn in Čeh Petr Chlupac. 

Grmek prekratek za točko

Tudi v tretjem in četrtem nastopu je Grmek nanizal drugi mesti. Zmagi sta mu odnesla Chlupac in Blödorn. Član domačega kluba Kuny, ki se je prvič v karieri spopadel z najboljšimi mladinci sveta, pa ni uspel priti do točk. Po štirih nastopih je bil Grmek pri osmih točkah in je ohranjal možnost za uvrstitev med najboljše štiri in napredovanje v finalno serijo SGP2. V zadnjem nastopu je štartal s povsem zunanje pozicije. Štart mu ni uspel najbolje in iz prvega ovinka je zapeljal tretji. V nadaljevanju vožnje je prehitetel Britanca Leona Flinta, Šveda Grahna pa ni več uspel ujeti in je seštevku dodal novi dve točki. Dirko je končal skupno z 10 točkami in bil le točko prekratek za dodatno vožnjo za četrto mesto, ki bi pomenilo preboj med najboljših 16 mladincev sveta v speedwayu.

Grmek (v ospredju) se je zelo dobro kosal s tekmeci na ovalu v Krškem.

Med najboljše gredo Danec, Nemec, Poljak in Šved 

Dirko je dobil Danec Breum, ki je zbral maksimalnih 15 točk. Točko manj je osvojil Nemec Blödorn, kar je zadostovalo za drugo mesto. Tretji pa je bil s 13 točkami Poljak Cierniak. Zadnje mesto za napredovanje je zasedel Šved Grahn. Grmek je z 10 točkami osvojil končno 6.mesto, Kuny pa je pristal z dvema točkama na 15. mestu.

Prvi trije na zmagovalnem odru: prvi Breum, drugi Blödorn in tretji Cierniak.

Ključne besede


KrškoAMZSAMD Krškospeedwaysvetovno prvenstvoAnže GrmekkvalifikacijelicencaJulian Kuny

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

47

Priljubljenost članka

47

Shrani

Delite s prijatelji