Pancar v Nemčijo po ponovitev lanskega rezultata

V nedeljo, 11. junija, bo na sporedu deveta dirka svetovnega prvenstva v motokrosu v letu 2023. Na Veliki nagradi Nemčije bo z licenco AMZS vozil Jan Pancar, v spremljevalnem programu evropskega prvenstva kategorije EMX 125 pa bosta tekmovala Jaka Peklaj in Miha Vrh.


Na progo Talkessel v Teutschenthalu ima Jan Pancar lep spomin, saj je lani tu dosegel rezultat kariere. Osvojil je namreč skupno 6. mesto v razredu MX2. Pancar bo z licenco AMZS tudi letos skušal ponoviti lanskoletni rezultat, čeprav se v Nemčijo odpravlja po dokaj ponesrečeni dirki v Latviji, kjer se mu praktično nič ni izšlo po željah in načrtih.

Dirka v Kegumsu je pozabljena. Za menoj je slab konec tedna. Veselim se že trde proge v Nemčiji, kjer sem naredil najboljši rezultat v karieri in bom poskusil to ponoviti ali pa celo izboljšati,

je optimistično razpoložen povedal Pancar pred dolgo potjo z avtodomom v Nemčijo, kjer se steza nahaja dobro uro vožnje z avtom severozahodno od Leipziga. Preizkušnja na trdi podlagi trenutno edinemu slovenskemu motokrosistu na dirkah svetovnega prvenstva bistveno bolj ustreza od mehke, s kakršno se je nazadnje soočal v Latviji. A zanesljivo ga čaka težko delo, saj je na dirko v razredu MX2 prijavljenih 38 voznikov, kar pomeni, da bodo štartne rampe polne, pa tudi na stezi se zna ustvariti gneča, ki bi se jo veljalo v lovu na odmeven rezultat v velikem loku izogniti. K temu lahko pripomore dober štart oziroma štartni položaj, zato bo moral Pancar že v kvalifikacijah voziti pravzaprav na polno in brezkompromisno ter z maksimalno zbranostjo. Tekmeci bodo neizprosni, vendar Pancar ima dovolj izkušenj, ki bi mu lahko ob zelo dobri fizični pripravljenosti in usklajenosti z motorjem ter tudi kančkom sreče prinesla želen končni rezultat.

Prva vožnja VN Nemčije v razredu MX2 v Teutschenthalu bo v nedeljo, 11. junija 2023, ob 13.15, druga pa ob 16.10.

Vozila bosta Peklaj in Vrh

V okviru spremljevalnega programa bo na sporedu tudi dirka evropskega prvenstva v razredu EMX 125. Slovenijo bosta z licencama AMZS zastopala Jaka Peklaj in Miha Vrh, ki pa se bosta morala zelo potruditi. Za kvalifikacije je namreč prijavljenih kar 90 voznikov, ki bodo brez milosti lovili preboj med najboljših štirideset, med katerimi bo nato le prvih dvajset v vsaki vožnji prišlo do točk evropskega prvenstva. Letos jih je v razredu EMX 125 med slovenskimi vozniki za zdaj osvojil le Peklaj, ki je zbral 13 točk in se po petih dirkah skupno nahaja na 25. mestu.

Miha Vrh (522) bo ob Jaki Peklaju vozil v razredu EMX 125.

Ključne besede


AMZSmotokrosJan PancarJaka Peklajevropsko prvenstvoEMX 125svetovno prvenstvoMX2Miha Vrhlicenca

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

11

Priljubljenost članka

11

Shrani

Delite s prijatelji