Grmek v Gorzowu osvojil 14. mesto

Druga dirka svetovnega prvenstva v speedwayu za mladince je bila v Gorzowu. Slovenske barve je na njej z licenco AMZS branil Anže Grmek.


Stadion Edward Jancarz v Gorzowu na Poljskem je bil prizorišče druge dirke svetovnega prvesntva mladincev do 21 let v speedwayu oziroma serije Speedway Grand Prix 2 (SGP2). Drugič v karieri je med svetovno mladinski elito na dirki najvišje ravni z licenco AMZS vozil tudi Anže Grmek. Obetavni član AMTK Ljubljana se je vnovič znašel med najboljšimi mladimi vozniki speedwaya sveta. Tudi tokrat je na dirki dominiral domačin Mateuzs Cierniak, ki si je po napeti finalni vožnji zmagovalni oder delil z Avstralcen Kenyanom Rewom in Dancem Emilom Breumom.

Anže Grmek v boksu.

Dež poskrbel za zamik

Urnik na dan dirke je krojil dež, ki je zamaknil popoldanski kvalifikacijski trening. Tega so vozniki opravili šele tik pred začetkom dirke, ki se je pričela z zamikom oziroma dveurno zamudo. Mladi speedwayisti so zaradi zahtevne podlage in kratkega preizkusa proge imeli precej težav. Izognil se jim ni niti Grmek, ki je v prvem nastopu vseeno uspel iztržiti točko. Domačin Cierniak se je najbolje spoprijateljil z mehko in mokro ter spolzko podlago na ovalu v Gorzowu in postavil celo nov rekord proge. Slovenec v naslednjih dveh nastopih ni uspel priti do točk. Novi dve točki je osvojil v 16. vožnji, ko  je končal za Rewom, za seboj pa je po dobrem štartu pustil Poljaka Bartolomieja Kowalskega in Latvijca Francisa Gustsa. Tega ni žal uspel ponoviti v zadnjem nastopu in je dirko končal pri treh točkah. Skupno je na dirki zasedel 14. mesto, po dveh preizkušnjah pa ima Grmek pet točk ter je na 16. mestu.

V letošnjem letu Anže Grmek med svetovno mladinsko elito predvsem nabira zelo dragocene mednarodne izkušnje na najvišji ravni.

Letošna serija Speedway Grand Prix 2 se bo končala na Danskem, ko se bodo v petek, 15. septembra, mladinci do 21 let pomerili na progi v Vojensu.

Ključne besede


AMZSspeedwaysvetovno prvenstvoAnže GrmeklicencamladinciSGP2

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

5

Priljubljenost članka

5

Shrani

Delite s prijatelji