V Brnu vozil samo Sodnik

Brno na Češkem je gostilo tretjo dirko prvenstva Alpe Adria v cestno hitrostnem motociklizmu. Z licenco AMZS je Slovenijo zastopal Jorg Sodnik, ki je tekmoval v razredu supersport 300.


Tretja dirka cestno hitrostnega motociklističnega prvenstva Alpe Adria je potekala na avtomotodrom progi v Brnu. Tudi tokrat so v dveh dneh, soboto, 15. julija, in nedeljo, 16. julija, izpeljali dve preizkušnji, ki sta vsaka posebej šteli za skupni seštevek v posameznih kategorijah. V razredu supersport 300 je tekmoval Jorg Sodnik. V kvalifikacijah je postavil 22. čas, nato pa je sobotno preizkušnjo končal na 23. mestu. V nedeljo mu je šlo nekoliko bolje in je ciljno črto prečkal na 21. mestu. Premierna nastopa Sodnika na tekmovanju Alpe Adria sta mu prinesla predvsem obilo novih izkušenj, ki jih bo lahko zagotovo s pridom izkoristil v prihodnosti.

V četrtem terminu dirk prvenstva Alpe Adria se bodo vozniki znova pomerili na Hrvaškem na Grobniku, in sicer med 4. in 6. avgustom, nato od 8. do 10. septembra sledi nova preizkušnja na dirkališču Slovakia Ring, tekmovanje pa se bo končalo na grobniški stezi, kjer bosta zadnji dirki v času med 20. in 22. oktobrom.

Ključne besede


AMZSAlpe Adriacestno hitrostni motociklizemlicencaAlpe Adria Motorcycle Unionsupersport 300Jorg Sodnik

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

6

Priljubljenost članka

6

Shrani

Delite s prijatelji