Lommel nov preizkus za Gajserja in Pancarja

V nedeljo, 23. julija, bo na sporedu trinajsta dirka svetovnega prvenstva v motokrosu v letu 2023. Na Veliki nagradi Flandrije bosta z licenco AMZS vozila Tim Gajser in Jan Pancar.

Tim Gajser je imel nekaj težav s krči v rokah v prvi vožnji v Loketu, v drugi pa je vozil bolj sproščeno in bil zelo blizu najboljšim.
Tim Gajser je imel nekaj težav s krči v rokah v prvi vožnji v Loketu, v drugi pa je vozil bolj sproščeno in bil zelo blizu najboljšim.

Motokros karavana svetovnega prvenstva ne pozna počitka. Lommel v Belgiji bo prizorišče trinajste dirke sezone, na kateri se bosta skušala čim bolje odrezati tudi Tim Gajser in Jan Pancar. Za branilca naslova svetovnega prvaka v razredu MXGP Gajserja bo to šele druga preizkušnja na najvišji motokros ravni v letošnji sezoni. Po sanirani poškodbi zloma stegnenice se je na stezo med svetovno motokros elito vrnil na prejšnji dirki v Loketu. V prvi vožnji se je večino časa boril sam s seboj in ne s progo ali tekmeci, saj so ga zagrabili krči v roki, ki so mu onemogočali sproščeno vožnjo po stezi.

Prehitevanja niso nikoli lahka, zato nisem želel pretiravati. Vseeno sem z doseženim rezuitatom na prvi Grand Prix dirki po desetih mesecih zadovoljen,

je povedal Gajser, ki je v drugi vožnji peljal že manj zakrčeno in bolj sproščeno ter v določenih obdobjih pokazal, da je še vedno velemojster obvladovanja motokros motorja med najboljšimi na svetu.

Prva dirka je za menoj, vedel sem, da bo težko, zdaj pa prihaja Lommel, ki bo povsem drugačna izkušnja in nič manj lažja. Veselim se dirkanja in upam, da bom naredil nov korak bližje k dobri formi in tekmovalni ravni, s kakršno sem se soočal pred poškodbo,

je bil dobre volje in razpoložen aktualni svetovnegi prvak v elitnem razredu MXGP pred potjo v Belgijo. Na mehki podlagi čaka Gajserja zelo zahteven preizkus pripravljenosti, saj na takšnem terenu nima veliko treningov letos in se bo moral zelo hitro prilagoditi na razmere na stezi, na kateri lani ni tvegal, ampak je vozil preudarno in premišljeno v lovu na naslov svetovnega prvaka.

Tim Gajser (243) se zaveda, da ga čaka še dolga pot do forme, s kakršno je navduševal lani.

Prva vožnja VN Flandrije v razredu MXGP bo v nedeljo, 23. julija 2023, ob 14.15, druga pa ob 17.10.

Pancar na popravnem izpitu

Drugi slovenski predstavnik dirki na progi Stedelijk Motorcrossterrein Lommel bo Jan Pancar, a v razredu MX2. V Loketu se mu ni izšlo po željah in načrtih. Imel je tudi nekaj smole, saj se mu je v drugi vožnji nasmihala uvrstitev med deseterico, ki pa jo je nato odnesla napaka. Skupno 17. mesto na VN Češke je tudi rezultat ne najboljših štartov, ki so brez dvoma slabost, zaradi katere je Pancar letos že zapravil nekaj lepih priložnosti za odmeven rezultat. A ne glede na to, je lahko zadovoljen, da je v skupnem seštevku čvrsto zasidran na 10. mestu. Za dober rezultat se bo moral v Belgiji zelo potruditi. Tu bodo v ospredju zagotovo vozniki, ki so dobro "navoženi" na mehkih podlagah. Pancar bo lahko demonstriral, če je napredoval v vožnji na mivki, ki mu ni ljuba, zelo pomembno pa bo tudi, da bo "ujel" pravilno nastavitev motorja. Lommel je prizorišče, ki ne dopušča in ne odpušča napak, zato bo preciznost pri vseh drobnih malenkostih, ki jih ne manjka, verjetno sila važna. Nepopustljivost in borbenost Pancarja bosta zanesljivo aduta, ki ga bosta spet gnala do zadnjega atoma moči.

Janu Pancarju (253) se dirka v Loketu ni izšla po željah in načrtih.

Prva vožnja VN Flandrije v razredu MX2 bo v nedeljo, 23. julija 2023, ob 13.15, druga pa ob 16.10.

Ključne besede


AMZSMXGPTim GajsermotokrosJan Pancarsvetovno prvenstvoMX2svetovno prvenstvo v motokrosulicenca

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

7

Priljubljenost članka

7

Shrani

Delite s prijatelji