Fifer in Novaković v cilju ekstremne preizkušnje Romaniacs

Motošportnica leta 2021 in 2022 dobila pokal za najboljšo predstavo v ženski konkurenci, Novaković pa je bil v najzahtevnejši kategoriji 22.


Na dirki Romaniacs, eni najzahtevnejših večdnevnih vzdržljivostnih preizkušenj v svetu vztrajnostnega motociklizma sta z licencama AMZS slovenske barve zastopala Tjaša Fifer in Miloš Novaković. Ekstremna dirka po romunskih brezpotjih vsako leto predstavlja velik izziv za vse sodelujoče, oba naša voznika pa sta v svojih kategorijah navdušila.

Fifer do pokala

Tjaša Fifer se je v svetu premagovanja zahtevnih naravnih in umetnih ovir z motociklo že uveljavila kot nepopustljiva tekmovalka. Na letošnji izvedbi slovitega hard enduro rallyja je nastopila v kategoriji Bronz, v kateri je v izjemno izenačeni konkurenci, ki so jo večinoma predstavljali moški vozniki, prišla do 47. mesta. Uvodni prolog in prvo vožnjo je začela dobro in z zadovoljivimi časi. Drugi dan pa jo je ujela dirkaška smola, saj je po 30 minutah vožnje z motorjem zdrsnila v vodo, ki ji je poplavila pogonski agregat:

Padla sem v vodo, zato sem morala počakati na svojo ekipo, da mi je pomagala osušiti in zagnati motor, saj sem popolnoma izpraznila akumulator. Nekako sem uspela nadaljevati do težjega enduro dela, v katerem pa motor zaradi praznega akumulatorja ni več deloval. Brez pomoči številnih se ne bi pripeljala do servisne cone, kjer sem dobila nov akumulator, da sem lahko pripeljala do cilja etape.


V zadnjih dveh etapah se je sreča prevesila na njeno stran. Z odločnima vožnjama je prehitevala tekmece, pridobivala mesta in po skupnih 22 urah 42 minutah in 37 sekundah privozila do cilja.

Končala sem najtežjo dirko. Zelo sem vesela, ker je bilo zelo težko. Imam medaljo, ki jo prejmejo vsi, ki končajo ta vztrajnostni rally, ter tudi pokal za najboljšo predstavo v ženski konkurenci,« je v cilju po napornih petih dneh dirkanja povedala Štajerka. V kategoriji Bronz je končala na 47. mestu, skupno med 300 tekmovalci pa se je uvrstila na 165. mesto. 

Novaković v zlati kategoriji

Slovenske barve je v Sibiuju zastopal tudi Miloš Novaković, ki je po petdnevnem dirkanju sporočil, da še nikoli ni bil tako izmučen, kot je tokrat. Tekmoval je v najzahtevnejši kategoriji Gold in po 44 urah 7 minutah in 20 sekundah v cilj prišel na 22. mestu.
 

Ključne besede


enduroTjaša FiferMiloš NovakovičRomaniacs

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

1

Priljubljenost članka

1

Shrani

Delite s prijatelji