Tjaša Fifer v Skövdeju osvojila 10. in 11. mesto

Švedski Skövde je gostil tretjo preizkušnjo sezone svetovnega prvenstva v enduru za ženske. Na dirki je uspešno vozila tudi Tjaša Fifer.


Dvakratna zaporedna AMZS motošportnica leta Tjaša Fifer se je konec marca in v začetku aprila znova vrnila med svetovno žensko enduro elito. V Italiji je na prizkušnji, ki jo je gostila Arma di Taggia, osvojila 14. in 9. mesto ter je z velikim upanjem pričakovala naslednji dve dirki v Skandinaviji. Vendar je prvo v Heinoli na Finskem izpustila, saj ji tega ni dopuščal proračun ekipe, spet pa se je podala v boj za točke svetovnega prvenstva v Skövdeju na Švedskem in dokazala, da ni zaman med najboljšimi enduro voznicami, ki se merijo za čim višja mesta na preizkušnjah najvišjega ranga v tej zelo zahtevni in sila atraktivni motošportni panogi.

Izvrsten konec prve dirke

Četrtkov super test je odpeljala zelo osredotočeno in si je privozila 6. mesto, kar je bilo dobro izhodišče za petkovo in sobotno preizkušnjo, ki sta vsaka posebej nato šteli za točke svetovnega prvenstva. Petkove etape je Fiferjeva odpeljala zelo zbrano in premišljeno. Začela je sicer nekoliko zadržano, a je zato stopnjevala ritem in v zadnji etapi osvojila zelo dobro 5. mesto, kar ji je na koncu v skupnem seštevku dneva prineslo končno 10. mesto ter šest točk za skupni seštevek svetovnega prvenstva, s čimer je bila zadovoljna.

Tjaša Fifer je bila s petkovim končnim 10. mestom zadovoljna.

Odličen začetek

Petkove izkušnje je Fiferjeva nato s pridom uporabila v sobotnih specialnih etapah. Prav vse so od voznic terjale izjemno fizično pripravljenost in dobro usklajenost z motorjem, saj so bili posamezni odseki na trasi zelo težki in je bilo potrebno voziti zelo pametno in sila premišljeno ter nikakor na silo. Slovenska voznica se je z vsemi izzivi spopadla zelo pogumno in smelo. Začela je izvrstno, saj je prvo preizkušnjo sobotnega dneva v cilj etape pripeljala na četrtem mestu. Nato pa je v posameznih specialnih etapah v cilj prihajala malce pod desetim mestom, kar je na koncu zadostovalo za končno 11. mesto in novih pet točk za skupni seštevek svetovnega prvenstva za ženske, v katerem je po treh dirkah na 14. mestu in ima ob svojem imenu 20 točk.

Četrta, in hkrati zadnja preizkušnja svetovnega prvenstva v enduru za ženske v letu 2023 bo od 6. do 8. oktobra, gostil pa jo bo Santiago do Cacem na Portugalskem.

Ključne besede


AMZSendurosvetovno prvenstvolicencaTjaša Fifer

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

20

Priljubljenost članka

20

Shrani

Delite s prijatelji