V Afyonkarahisar poleg Gajserja in Pancarja tudi Peklaj

V turškem Afyonkarahisarju bo v nedeljo, 3. septembra, na sporedu sedemnajsta dirka svetovnega prvenstva v motokrosu. V MXGP bo tekmoval Tim Gajser, v MX2 Jan Pancar in Jaka Peklaj.


V koledarju svetovnega prvenstva v motokrosu so še tri dirke. V nedeljo, 3. septembra, bodo najboljši motokrosisti sveta po dvotedenskem premoru tekmovali na dirki za VN Turčije v Afyonkarahisarju. Tim Gajser, ki z licenco AMZS tekmuje v elitnem razredu MXGP, ima na to prizorišče lepe spomine, saj je lani tu prvič zmagal. Po vrnitvi po poškodbi še ni stal na odru za zmagovalce, morda mu bo to uspelo ta konec tedna:

Proga v Turčiji mi zelo ustreza in na njej sem že zmagal. To bom imel v mislih ob prihodu v Turčijo. Po vrnitvi po poškodbi napredujem iz dirke v dirko in čeprav rezultati še niso tam, kjer bi si želeli, se dobro počutim. Želim dobro zaključiti sezono in verjamem, da lahko ta konec tedna ciljam na stopničke.

Gajser je bil na dirki za VN Nizozemske v Arnhemu že blizu odra za zmagovalce - zasedel je peto mesto.

Prva vožnja dirke za VN Turčije v razredu MXGP bo v nedeljo, 3. septembra 2023, ob 13.15, druga pa ob 16.10 (po našem času).

Jan Pancar je premor pred dirko v Turčiji izkoristil za trening na dirki državnega prvenstva v Škednju.

V MX2 tudi Jaka Peklaj, ki gre v Turčijo predvsem po nove izkušnje

Jan Pancar, ki na tekmah svetovnega prvenstva tekmuje v nižjem razredu MX2, je vmesni premor izkoristil za trening - nastopil je na dirki državnega prvenstva v Škednju pri Slovenskih Konjicah minuli konec tedna, kjer je zanesljivo zmagal v kategoriji MX Open. Na zadnji dirki, na mivki v nizozemskem Arnhemu, je izpadel iz najboljše deseterice v skupnem seštevku prvenstva MX2. Zasedel je 15. mesto.

Na svetovnem prvenstvu v razredu MX2 se bo prvič preizkusil 16-letni Jaka Peklaj. Že po dirki državnega prvenstva v Škednju smo pisali, da se po prestopu iz razreda MX 125 v MX2 znajde kot riba v vodi. V Slovenskih Konjicah je v obsežni konkurenci dirkačev prišel do zmage v obeh vožnjah.

Velikih pričakovanj nimam, v Turčijo grem predvsem po nove izkušnje, če mi bo uspel še dober rezultat, pa toliko bolje. Na motorju se počutim fenomenalno, v MX2 mi je mnogo bolje kot prej, je pa res, da je telo sedaj veliko bolj izmučeno, nujna je zelo dobra fizična pripravljenost. V teh dneh ne želim preveč razmišljati o sami dirki v Turčiji, glavo bom dal na 'off',

nam je pred odhodom v Turčijo povedal Peklaj.

Prva vožnja dirke za Turčije v razredu MX2 bo v nedeljo, 3. septembra 2023, ob 12.15, druga pa ob 15.10 (po našem času).

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji