Motokros poslastica na sloviti progi: obeta se boj za prvake!

Pred motokrosisti sklepno dejanje letošnje tekmovalne sezone za točke državnega prvenstva


V nedeljo, 24. septembra, se bodo vozniki, ki nabirajo točke v dirkah državnega prvenstva zbrali še zadnjič letos na naši najbolj znani motokros progi v Orehovi vasi. Dirko organizirajo člani AMD Orehova vas. Pred zadnjo letošnjo dirko v večini kategorij boj za državne prvake še ni odločen, zato v nedeljo na sloviti radizelski motokros progi pričakujemo izredno napete boje za končni razplet letošnje sezone.

Na dirko se je prijavilo lepo število tekmovalcev, ki se bodo v osmih tekmovalnih razredih spustili v boj za še zadnje letošnje točke državnega prvenstva. Najmlajši dirkači z najšibkejšimi motocikli, ki dirkajo v razredu MX50 pa bodo lovili točke pokalnega prvenstva. V razredu MX65 ima Novak Alex (AMD Brežice) lepo prednost pred zasledovalci saj je v letošnji izredni sezoni izgubil le tri od vseh možnih točk. Še najbolj se mu je približal Golež Taj (Motocross klub Trbovlje), ki za njim zaostaja 26 točk. V kategoriji MX85 je še bolj napeto. Tu je med vodilnim Mervič Jakom (Društvo GAS Vrtejba) in drugo uvrščenim Slavec Valom (ACJ Sport) pred zadnjo dirko samo dve točki razlike.

Vse je še odprto ...

Tudi v kategoriji MX125 se bo moral vodilni Oven Žan (AMD Šentvid pri Stični) na zadnji dirki potruditi in odvoziti vrhunsko dirko, kajti pri prednosti 31 točk, ki jo ima pred Geršak Galom (AMD Vurberk) se lahko še marsikaj zalomi. Enako je tudi pri tekmovalcih v tekmovalnem razredu MX2. Dirkač na trenutno vodilnem mestu Hauptman Gal (AMD Šentvid pri Stični) si pri prednosti 32 točk pred prvim zasledovalcem Gajser Alenom (Športno društvo TIGA243) ne sme privoščiti kake večje napake, če se želi na koncu letošnje sezone povzpeti na najvišjo stopnico zmagovalnega odra.
Bubnič Miha (ŠD Myteam motocross), vodilni v najmočnejšem tekmovalnem razredu MX OPEN si lahko privošči še manj napak, saj Jakša Denis (AMD Kolpa MXS) zaostaja samo šest točk.

Veterani že imajo prvaka

Kategorija MX Veterani 40 je edina v kateri je letošnji zmagovalec državnega prvenstva znan že pred zadnjo dirko. Lavrin Simon (AMD Slovenske Konjice) ima pred prvim zasledovalcem 52 točk prednosti, tako, da mu več nič ne more preprečiti naslova državnega prvaka v kategoriji mlajših veteranov. Pri starejših MX Veterani 50 je Gajser Bogomir (Motocross ski Gajser team) zmagal vse dirke katerih se je v letošnji sezoni  udeležil. Ker pa je izpustil dirko v Dolini pod Kalom se bo tudi na zadnji dirki moral potruditi in še enkrat dokazati, da je najhitrejši med starejšimi veterani.

Breznik: Veseli smo, da nas čaka napeta dirka

Predsednik društva AMD Orehova vas Anton Breznik skupaj s preostalimi člani svojega društva z navdušenjem pričakuje nedeljsko dirko, ki bo tudi prvo dejanje v sklopu dogodkov v letošnjem letu, s katerimi bodo obeležili 60 let prirejanja tekmovanj v motokrosu. Ta teden so na dirkališču organizirali še zadnji trening pred dirko, sedaj pa bodo začeli z zaključno pripravo proge na nedeljsko tekmovanje.

Veseli smo da letos gostimo zadnjo dirko državnega prvenstva. V skoraj vseh kategorijah je boj za državne prvake še odprt in s tem bo zadnja dirka dobila še dodatno vrednost, ki bo več zanimanja požela tudi pri ljubiteljih motokrosa. Upamo, da nam bo naklonjeno tudi vreme in da bomo izpeljali uspešno tekmovanje, v katerem bodo uživali tako tekmovalci, kot tudi obiskovalci.

Ključne besede


motokrosAMD Orehova vas

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

7

Priljubljenost članka

7

Shrani

Delite s prijatelji