Mulec in Marčič v dakarski pekel

Na 46. izvedbi slovitega dakarskega relija slovenske barve z licencama AMZS zastopata Simon Marčič in Toni Mulec. Dirkače med 5. in 19. januarjem v Savdski Arabiji čaka dvanajst peklenskih etap, ki bodo preizkusile njihovo voljo in vzdržljivost.


Za številne ljubitelje vzdržljivostnega motociklizma je reli Dakar najzahtevnejša preizkušnja na svetu v tej panogi. Pred vozniki je napornih 14 dni in dvanajst etap, ki tudi letos potekajo po brezpotjih Savdske Arabije. Slovenijo na reliju vseh vzdržljivostnih relijev zastopata prekaljeni Simon Marčič in Toni Mulec. Oba slovenska predstavnika z licencama AMZS se bosta spopadla z različnimi težavami, ki pa jih bosta morala uspešno reševati vsak po svoje.

Mulec je eden od 142 motoristov in se po premiernem nastopu v letu 2023 vrača na arabski pesek. Poslovnež iz Legna in testni voznik podjetja KTM je bil v minulem tekmovalnem letu deveti v razredu Rally2 in 24. v skupni razvrstitvi.

Začel bom, kjer sem končal, a opremljen z neprecenljivimi izkušnjami, o katerih dakarski 'rookie' lahko samo sanja. Prenesti te dragocene izkušnje z mojega prvega Dakarja v prakso, je naloga, ki se je zelo veselim in se obenem zavedam njene odgovornosti. Reli Dakar je bil zame namreč že v samem štartu večletni projekt. V Savdsko Arabijo se tako ne odpravljam le z željo po izboljšanju rezultata, temveč po nadaljevanje zgodbe, ki je letos januarja dala krila mnogo ljudem,

so misli bodočega dvakratnega udeleženca relija Dakar.

Marčič je že veteran na reliju Dakar, saj je pred njim že jubilejni deseti nastop. Tudi 41-letni Mariborčan se lahko pohvali z odličnimi rezultati. Pred odhodom na tekmovanje je za AMZS povedal:

Zadnje štiri Dakarje sem končal, prej treh nisem. Upam, da bom v Savdski Arabiji ostal pri stoodstotnem izkupičku. Če sem se kaj naučil, je to, da je zelo nehvaležno govoriti o rezultatih. Lovim stopničke, to ni skrivnost. Pa seveda želim priti do konca brez težav.

Marčič, ki nastopa v prvinskem razredu brez ekipe (Original), je doslej v cilj pripeljal šestkrat, trikrat pa odstopil, tudi z resnimi poškodbami. Njegova najboljša uvrstitev je peto mesto v kategoriji Original in 36. mesto skupno (2021).

Ključne besede


reli dakar

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

5

Priljubljenost članka

5

Shrani

Delite s prijatelji