Idealna linija #2: MXGP Španije in Sardinije, EMX na Prilipah, speedway in mini cestno hitrostni motociklizem

Druga oddaja sezone vas pelje na motokros dirke svetovnega in evropskega prvenstva, na speedway preizkušnji v Krško in Pardubice ter v Vrtojbo, kjer so hrumeli motorji v mini cestno hitrostnem motociklizmu.


Pester pregled motošportnega dogajanja v preteklih dneh začenjamo z dirkama najboljših motokrosistov sveta, med katerimi v razredu MXGP tekmujeta tudi Tim Gajser in Jan Pancar. Slovenska voznika z licencama AMZS sta vozila v Španiji in na Sardiniji, mladi slovenski upi pa so tekmovali doma na progi Prilipe v okviru evropskega prvenstva motorjev s prostorninami do 65 in 85 kubičnih centimetrov. Članska reprezentanca Slovenije v speedwayu je na Češkem merila moči v polfinalu ekipnega evropskega prvenstva, v Krškem pa so navduševali mladi vozniki od 12 do 16 let, ki so imeli na sporedu uvodno preizkušnjo odprtega državnega prvenstva v razredu speedway 250. Zelo živahno, napeto in razburljivo je bilo tudi na prvi dirki sezone v državnem prvenstvu mini cestno hitrostnih motociklistov v Vrtojbi. Pri poletnih temperaturah ni manjkalo dih jemajoče dirkaške akcije.

Vabljeni k ogledu druge oddaje sezone!

 

Ključne besede


AMZSmotokrosspeedwayIdealna linijaMotošport in karting Slovenijamini cestno hitrostni motociklizemspeedway 250

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

5

Priljubljenost članka

5

Shrani

Delite s prijatelji