Repnik peti v Zarnestiju

Mladi motokrosisti so se v Romuniji merili za finalne vstopnice evropskega prvenstva, ki bo sredi julija na Češkem. V razredih EMX 65 in EMX 85 je nastopilo tudi pet slovenskih voznikov z licencami AMZS.

Tim Repnik se je v Romuniji izkazal s petim mestom v razredu EMX 65. (Foto/Arhiv AMZS)
Tim Repnik se je v Romuniji izkazal s petim mestom v razredu EMX 65. (Foto/Arhiv AMZS)

Zarnesti v Romuniji je gostil polfinalno dirko jugozahodne in jugovzhodne cone evropskega prvenstva v motokrosu. Z licencami AMZS so se za čim boljše uvrstitve  v kategorijah EMX 65 in EMX 85 potegovali tudi slovenski vozniki. V šibkejšem razredu se je najbolje odrezal Tim Repnik, ki je po dveh vožnjah pristal skupno na 5. mestu in pokazal, da se lahko zelo dobro kosa z vrstniki iz drugih držav regije, ki so prišli na tekmovanje v Transilvanijo. Dobro se je odrezal tudi Svit Vižintin, ki je skupno pristal na 10. mestu in prav tako predvsem v drugi vožnji navdušil, saj jo je končal na 4. mestu, Repnik pa je bil peti. V tem razredu je vozil tudi Matic Žibek, ki je tekmovanje končal skupno na 30. mestu.

Svit Vižintin (63) in Tim Repnik (360) sta sijajno odpeljala drugo vožnjo v Zarnestiju. (Foto/Arhiv AMZS)

V razredu motorjev s prostornino do 85 kubičnih centimetrov je bil glavni slovenski adut Alex Novak. Mladi brežiški up se je v ostri mednarodni konkurenci dobro boril z izkušenejšimi tekmeci in je skupno osvojil 20. mesto. Veliko smole pa je imel drugi slovenski predstavnik Tai Vidović, saj so ga pošteno pestile tehnične težave, zato je pristal na začelju štirideseterice tekmovalcev.

Alex Novak (397) se je s tekmeci boril po najboljših močeh. (Foto/Arhiv AMZS)

Finale evropskega prvenstva za razreda EMX 65 in EMX 85 bo v okviru spremljevalnega programa dirke svetovnega prvenstva v motokrosu, ki bo 21. julija na progi v Loketu, kjer bo na sporedu Velika nagrada Češke.

Ključne besede


AMZSmotokrosevropsko prvenstvoEMX85EMX65Alex NovakSvit VižintinTai VidovićTim RepnikMatic Žibek