#Srečanja: Le 24 voženj do izpita

Pogovor

Luka Pajnkihar, član AMZS


Nadobuden nogometaš nogometnega kluba Interblock je vozniški izpit opravil s pičlimi 24 urami vožnje pod nadzorom AMZS inštruktorjev, ob tem pa si je izkušnje na cesti nabiral tudi v vožnji s spremljevalcem, pod budnim očesom mame Dijane – in komaj čakal, da se bo na vsakodnevne treninge nogometa lahko vozil sam.

Na pogovor smo vas povabili zaradi vaše zanimive izkušnje z AMZS. Vozniški izpit ste namreč opravili s 24 urami vožnje v AMZS šoli vožnje. Kako vam je to uspelo?

Zagotovo je pripomoglo to, da sem imel zelo dobrega inštruktorja, Manuela Pungertnika, s katerim sem se odlično razumel. Pomagala pa je tudi odločitev za vožnjo s spremljevalcem. 21 ur vožnje sem opravil z Manuelom, potem pa me je prepustil mami. Nekaj časa sem kilometre nabiral z njo, potem naredil predizpitno vožnjo in vozniški izpit opravil v prvem poskusu.

Zakaj ste se odločili za to možnost in ne zgolj za učenje z učiteljem vožnje v šoli vožnje?

Po pravici povedano, o tej možnosti sam nisem razmišljal, predstavil mi jo je inštruktor Manuel. In sem se odločil poskusiti. Odločitev je bila zagotovo prava, pa tudi olajšala mi je veliko stvari – ni se mi bilo treba dogovarjati za termine ur vožnje, hoditi v šolo vožnje … Pa seveda tudi s finančnega vidika, saj sem lahko vozil z mami in tako “brezplačno” nabiral izkušnje.

Luka iskreno: "Je pa res, da moram biti zdaj še malo bolj pozoren na dogajanje okoli sebe, ker ob meni ne sedi več mami, ki bi me opozarjala na pasti."

Je sedaj, ko vozite sami, kaj drugače? Pogrešate izkušenega voznika ob sebi?

Pogrešam niti ne, ker resnično uživam v vožnji, tudi ko sem sam. Je pa res, da moram biti zdaj še malo bolj pozoren na dogajanje okoli sebe, ker ob meni ne sedi več mami, ki bi me opozarjala na pasti.

Ali lahko tudi mladi vozniki kaj naučite starejše, bolj izkušene voznike, s katerimi se vozite?

Ko sem še vozil z mami, sem ji večkrat razložil kakšen nov prometni znak ali osvežil pravila, ki jih je mogoče že pozabila.

Kaj o vas kot vozniku menijo vaši najbližji?

Mislim, da je splošno mnenje, da sem dober voznik. Mami večkrat pripomni, da se še učim, punca pa je bila pozitivno presenečena nad mojo vožnjo že, ko sem jo prvič peljal.

Ste tudi član AMZS. Zakaj ste se včlanili? Ste že koristili kakšne prednosti članstva?

Imam članstvo Start za mlade, ki se mi je zdela ugodna in prava odločitev zame, ker sem se včlanil še pred opravljenim vozniškim izpitom. Koristil sem popuste pri urah vožnje v šoli vožnje in popust pri nakupu L tablice, ki jo potrebuješ za vožnjo s spremljevalcem.

Imate tudi vi zanimivo izkušnjo z AMZS?

Delite jo z nami in ostalimi člani AMZS: pišite na naš elektronski naslov: clanstvo@amzs.si ali motorevija@amzs.si

Ali ste vedeli, da ...
Vožnja s spremljevalcem lahko bistveno pripomore k znižanju stroškov opravljanja vozniškega izpita.

Ključne besede


AMZSSrečanjaAMZS Šola vožnjeAMZS članstvo

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

15

Priljubljenost članka

15

Shrani

Delite s prijatelji