2. AMZS cross country dirka 27. 5. v Radizelu

AMZS in AMD Orehova vas v soboto, 27. 5. 2017, vabita v Radizel na 2. dirko državnega prvenstva za mladince, člane in štirikolesnike v cross countryju, na kateri se bodo lahko po premieri na Vranskem znova pomerili tudi rekreativci.


Jaka Može zmagovalec uvodne dirke cross country

Da bodo poleg motokrosistov na svoj račun prišli tudi vozniki enduro motorjev, bodo organizatorji legendarno progo za motokros razširili na off road teren. Proga bo torej speljana po in izven obstoječe motokros proge, vendar z dodatnimi ovirami, ki bodo zagotovile pravi cross country izziv.

Za rekreativno dirko so razpisane sledeče kategorije:

  • amater XC1: moški, od dopolnjenih 15 let do dopolnjenih 23 let;
  • amater XC2: moški, od dopolnjenih 16 let do 39 let;
  • amater XC3: moški, od dopolnjenih 40 let do 49 let;
  • amater XC4: moški, od dopolnjenih 50 let naprej;
  • amater XC5: ženske, od dopolnjenih 15 let naprej;
  • amater XC6: štirikolesniki, moški in ženske, od dopolnjenih 16 let naprej.

Tisti, ki se bodo v posamezni kategoriji uvrstili na stopničke, bodo prejeli privlačne nagrade, najboljše pa ob koncu sezone (seštevek vseh dirk – poleg uvodne na Vranskem še dirki 30. 9. 2017 v Semiču in 21. 10. znova na Vranskem) čaka nepozabno doživetje – dan s svetovnim prvakom Timom Gajserjem.

Atraktivno bo tudi dogajanje ob progi (animacija, DJ …).

Predogled proge

Za rekreativce brezplačna licenca

Pogoji za udeležbo v rekreativnem tekmovanju:

  • brezplačna licenca
  • nezgodno zavarovanje za motošport, ki ga tekmovalci lahko uredijo na dan tekmovanja ob verifikaciji oziroma ob predprijavi (cena 12 €).

Prijave tudi na dan dogodka

Prijave bo organizator zbiral tudi na dan dogodka, 27. 5. 2017, med 7. in 10. uro. Startnino bo mogoče poravnati ob verifikaciji. Mladoletni vozniki potrebujejo pri upravni enoti ali notarju overjeno dovoljenje staršev oziroma skrbnikov (dovoljenje velja do preklica). Vozniki bodo lahko na dan dogodka ob prijavi sklenili tudi nezgodno zavarovanje.

Pogoji za udeležbo v državnem prvenstvu ostajajo nespremenjeni – vozniška licenca AMZS po pogojih športnega pravilnika AMZS Šport (zdravniški pregled, članstvo AMZS/AMD/AMTK, nezgodno zavarovanje).

Urnik 

Vabljeni!

  

Ključne besede


Tim Gajsermotokrosendurocross countryJaka Može

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji