Tim Gajser po vrnitvi med deseterico, Gerčar enaintrideseti

Tim Gajser in Klemen Gerčar sta se na Nizozemskem na drugi dirki sezone svetovnega prvenstva v motokrosu priključila konkurentom v elitni kategoriji MXGP. Gajser se je uspešno vrnil po poškodbi čeljusti in dirko zaključil na devetem mestu, Gerčar je bil na svoji prvi dirki letos enaintrideseti.


Motokrosiste je v Valkenswaardu pričakalo zimsko vreme. Proga je bila zaradi nizkih temperatur na nekaterih delih zmrznjena, med kvalifikacijami in na začetku dirke je celo snežilo. Kvalifikacije so Timu Gajserju in njegovi ekipi vlile veliko mero optimizma, saj je Gajser kvalifikacijsko dirko končal na visokem tretjem mestu, za Belgijcem Van Horebeekom in Francozom Paulinom. Gerčar je bil enaintrideseti.

Intervju s Timom Gajserjem 1. del - komentar današnje dirke (.mp3)

Tudi v prvi vožnji dirke je Gajser začel odlično, vendar je že v uvodnem krogu storil napako in iz tretjega padel na peto mesto, kjer so mu za ovratnik dihali Francoza Romain Febvre in Gautier Paulin ter Anglež Max Anstie in ga kmalu prehiteli. Po polovici dirke je predenj zapeljal še Belgijec Clement Desalle. Gajser se je ustalil na devetem mestu, kjer je ostal do konca prve vožnje. Aktualni svetovni prvak Antonio Cairoli si je sredi prve vožnje privoščil spodrsljaj, saj je padel, kar je izkoristil moštveni sotekmovalec Jeffrey Herlins in vknjižil zmago na domači dirki.

V drugi vožnji so tekmovalci ponovili scenarij iz prve vožnje. Cairoli je povedel, Gajser je začel na drugem mestu, tudi tokrat pa ni šlo brez težav. Zaradi padca je nazadoval na rep dvajseterice. Loviti je moral številne tekmovalce, ki so ga prehiteli in so si privozili prednost. Prebil se je do trinajstega mesta in osvojil nekaj pomembnih točk. Klemen Gerčar je drugo vožnjo končal na osemindvajsetem mestu. V ospredju se je znova bila borba za zmago med Cairolijem in Herlingsom, ki je bil še drugič uspešnejši in je na domači dirki ugnal izkušenega Italijana.

Herlings je dobil tudi drugo letošnjo dirko, Cairoli je bil drugi, tretje mesto je osvojil Francoz Paulin. Gajser je bil skupno deveti, Gerčar dvaintrideseti. Toda dirke na trših podlagah, ki slovenskim tekmovalcem ustrezajo veliko bolj kot peščeni teren, šele prihajajo. Naslednja bo že prihodnji vikend v Španiji.

Intervju s Timom Gajserjem 2. del - napoved španske preizkušnje (.mp3)

REZULTATI

  1. vožnja: 1. Jeffrey Herlings (Niz), 2. Antonio Cairoli (Ita), 3. Jeremy Van Horebeek (Bel), … 9. Tim Gajser, 31. Klemen Gerčar (Slo)
  2. vožnja: 1. Jeffrey Herlings (Niz), 2. Antonio Cairoli (Ita), 3. Gautier Paulin (Fra), … 13. Tim Gajser, 28. Klemen Gerčar (Slo)

Skupno na dirki: 1. Jeffrey Herlings (Niz), 50 točk, 2. Antonio Cairoli (Ita) 44, 3. Gautier Paulin (Fra) 34, …9. Tim Gajser 20, 32. Klemen Gerčar (Slo)

Skupno v SP: 1. Jeffrey Herlings (Niz) 97 točk, 2. Antonio Cairoli (Ita) 91, 3. Clement Desalle (Bel) 67, … 16. Tim Gajser (Slo) 20

V Valkenswaardu je danes z licenco AMZS nastopil še en motokrosist - Maks Mausser. Na prvi dirki evropskega prvenstva v kategoriji EMX 125 je osvojil 25. mesto in s tem svojo prvo letošnjo točko

 

Ključne besede


AMZSMXGPTim GajsermotokrosAMZS športKlemen GerčaramzsmxgpMaks Mauser

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji