Tim Gajser še naprej trdo trenira

Špansko prizorišče Red Sand bo premierno gostilo dirko svetovnega prvenstva v motokrosu. Tretja dirka v sezoni 2018 bo potekala na progi, ki so jo motokrosisti večinoma koristili za treninge v zimskem obdobju. V Španiji bosta v kategoriji MXGP tekmovala dva predstavnika AMZS, Tim Gajser in Klemen Gerčar.


 

Tim Gajser je na drugi dirki v Valkenswaardu osvojil deveto mesto, kar je spodbuden rezultat po poškodbi čeljusti. V kvalifikacijah je dokazal, da je hiter, na dirki pa so padci preprečili še boljšo uvrstitev. Po vrnitvi iz Nizozemske je intenzivno treniral in se pripravljal na novo dirko. »Ta teden sem trdo treniral, saj se želim čim prej vrniti v pravi tekmovalni ritem. Počutim se dobro in se veselim nove dirke,« je pojasnil Gajser.

»Zelo sem vesel, da sem lahko po lanski poškodbi ponovno tekmoval na dirki MXGP. Še bolj se veselim tekme v Španiji, kjer bo topleje. Želim čim bolje startati. Verjamem, da bo ta dirka dobra popotnica za naslednjo, bližjo, ki bo v Italiji,« je optimistično napovedal Klemen Gerčar.

Na prvih dirkah sta občutno premoč prikazala branilec naslova svetovnega prvaka, Italijan Antonio Cairoli in Nizozemec Jeffrey Herlings, trenutno vodilni motokrosist v svetovnem prvenstvu. Herlings, ki je lani proti koncu sezone ujel pravo formo, je letos še bolj suveren in kot kaže, ga bo težko ustaviti. Herlings ima po dveh dirkah 97 točk, Cairoli na drugem mestu šest točk manj. Gajser je z eno odpeljano dirko in dvajsetimi točkami šestnajsti.

Toda motokrosisti bodo imeli letos za zbiranje točk še dirko več, kot je bilo sprva načrtovano. Promotor svetovnega prvenstva je včeraj objavil novico, da se na koledar vrača priljubljeno bolgarsko prizorišče Sevlievo, kjer se bodo motokrosisti pomerili 26. avgusta. Letos bo tako skupno kar dvajset dirk

Kvalifikacije kategorije MXGP bodo v soboto ob 17.10. Prva vožnja bo na sporedu v nedeljo ob 14.15, druga ob 17.10.

Ključne besede


AMZSMXGPTim GajsermotokrosAMZS športKlemen Gerčaramzsmxgp