Motokrosisti znova na evropskih tleh

Po vikendu premora se bodo motokrosisti v nedeljo znova pomerili na evropskih tleh. V Loketu na Češkem jih čaka štirinajsta dirka svetovnega prvenstva MXGP. Na bližnjem prizorišču bodo od imetnikov licence AMZS tekmovali Tim Gajser, Klemen Gerčar in Jernej Irt.


Pretekli dirki v Indoneziji sta bili za našega predstavnika Tima Gajserja zelo uspešni. Osvojil je četrto in drugo mesto, v skupnem seštevku svetovnega prvenstva je iz šestega napredoval na četrto mesto. V prvenstvu so trenutno pred Gajserjem uvrščeni le Belgijec Clement Desalle, ki ima pred Makolčanom sedemintrideset točk prednosti, ter drugouvrščeni Italijan Antonio Cairoli in vodilni Nizozemec Jeffrey Herlings, ki pa sta po točkah daleč pred konkurenco.

Tim Gajser bo v Loketu, kjer je bil lani tretji, ponovno v igri za najvišja mesta, želja so seveda stopničke. Letos mu ob drugih in tretjih mestih manjka še zmaga, za kar mu je na zadnji dirki zmanjkalo nekaj sekund. V nedeljo bo dodatna motivacija za oba slovenska predstavnika tudi prisotnost slovenskih ljubiteljev motokrosa, ki se navadno v večjem številu odpravijo na Češko.

Veselim se dirke v Loketu, saj bo ob progi spet veliko slovenskih navijačev. Kot vedno bom dal vse od sebe za čim boljši rezultat,

je povedal Gajser, ki je po zadnjih uspehih zelo optimističen.

Prav tako pa se dirke na Češkem zelo veseli Klemen Gerčar: »Po krajšem premoru se vračam na tekme svetovnega prvenstva. Progo v Loketu dobro poznam in se že veselim te dirke. Maksimalno se bom potrudil za uvrstitev med prvo dvajseterico.« Gerčar je bil letos že zelo blizu svojim prvim točkam v tej sezoni, morda pa mu bo prav na Češkem uspelo izpolniti svoj cilj. 

AMZS in Slovenija bosta imela na Češkem še eno železo v ognju. Po nekajtedenskem premoru zaradi poškodbe se na dirke svetovnega prvenstva v motokrosu vrača Jernej Irt, ki bo v Loketu skušal ujeti čim boljši tekmovalni ritem.

Kvalifikacije bodo v soboto popoldne, dirka bo sledila v nedeljo. Prva vožnja bo ob 14.15, druga ob 17.10.

 

Ključne besede


Tim GajsermotokrosKlemen GerčarJernej Irtmxgpmotocross

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji