Štirje slovenski vozniki na mednarodni dirki v kartingu v Italiji

Na mednarodni karting dirki WSK v Italiji je bil najuspešnejši izmed Slovencev Mark Kastelic.


Konec minulega tedna je v italijanskem Lonatu potekala druga dirka mednarodne karting serije WSK Super Masters. Udeležili so se je kar štirje slovenski vozniki. V kategoriji Mini 60 so v konkurenci 108 voznikov z licenco AMZS nastopili tudi Mark Kastelic (AMD Šlander), Oskar Poberaj (Jolly Team Karting Klub), Matic Preša (AK NSR) in Aleksandar Bogunovič (AMD Ptuj).

Skozi sito kvalifikacijskih dirk se je med polfinaliste uvrstil le Kastelic, medtem ko so drugi Slovenci obstali že v predtekmovanju. Z zadovoljivim nastopom je Kastelic v predfinalu A pridobil nekaj mest in končal na 25. mestu v svoji skupini. Žal to ni bilo dovolj za preboj v veliki finale, kamor se uvrsti najboljših 34 voznikov, 17 iz predfinala A ter 17 iz predfinala B.

Kastelic je tekmovanje tako sklenil na skupnem 49. mestu, Poberaj je dirko končal na 74. mestu, Preša je bil 81., Bogunovič pa je osvojil 82. mesto.



V razredu Mini 60 se je zmage veselil Rashid Al Dhaheri (Parolin/TM/Vega) iz Združenih arabskih emiratov, ki ima po mamini strani tudi nekaj slovenskih korenin. V kategoriji OKJ je zmagal Britanec Jamie Day (Exprit/Vortex/Bridgestone), v kategoriji OK je bil najboljši Škot Dexter Patterson (KR/IAME/Bridgestone), v najmočnejši kategoriji pa je zmago slavil Francoz Adrien Renaudin (Sodi/TM/Bridgestone).

 

Naslednja dirka prvenstva WSK Super Masters Series bo potekala od 7. do 10. marca 2019 na kartodromu La Conca v Italiji, bliža se tudi nova sezona slovenskega prvenstva v kartingu, ki se bo z dirko pokalnega prvenstva začela 24. marca 2019 v italijanskem Jesolu.

Ključne besede


AMZS športkartingMark Kastelic

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji