Kastelic drugi v Lonatu, smola Bogunoviča

Na drugi dirki tradicionalnega mednarodnega pomladnega pokala (Trofeo Primavera) je med slovenskimi vozniki najboljši rezultat z drugim mestom dosegel Mark Kastelic, ekipni uspeh voznikov z licencami AMZS pa sta dopolnila Martin Mihič in Sara Markučič.


Po lepem uspehu na uvodni dirki pomladnega pokala so slovenski kartisti tudi minuli vikend v italijanskem Lonatu na drugi pomladnega pokala poskrbeli za odmevne rezultate.

Mark Kastelic (AMD Šlander) si je v razredu mini ROK v konkurenci sedemnajstih voznikov privozil odlično drugo mesto. Kastelic je krog pred koncem celo prevzel vodstvo, a je po manjši napaki v zadnjih metrih dirke zmago prepustil Francozu Edgarju Anpilogovu.

Še bolje je slovenskim kartistom kazalo v razredu mini60, kjer sta v konkurenci tridesetih voznikov tekmovala Aleksandar Bogunovič (AMD Ptuj) in Matic Preša (AK NSR). Bogunovič se je izkazal s petim mestom v kvalifikacijah, v polfinalu se je prebil na odlično drugo mesto, v finalu je vse do petega kroga vozil na drugem mestu, nato pa zaradi tehnične okvare odstopil. Matic Preša je v finalu osvojil 19. mesto. Zmagal je Avstrijec Kiano Blum. Od slovenskih kartistov je bil v skupnem seštevku pokala uvrščen le Matic Preša, ki je točke osvojil na obeh dirkah in končal na skupnem 13. mestu.

Najbolj napete dirke smo minuli konec tedna lahko spremljali v najmočnejšem razredu KZ2, kjer sta tudi tokrat nastopala Sara Markučič (AK Lamko) in Martin Mihič (JEFRA Racing Klub) in se oba uvrstila v finale. V finalni vožnji je dober start uspel Mihiču, ki je že v uvodnih krogih dirke pridobil nekaj mest in se potegoval celo za uvrstitev med deseterico, na koncu pa je osvojil spodbudno 13. mesto. Markučičeva je odmeven rezultat zapravila v uvodnem krogu finala, ko je nazadovala povsem na začelje, nato pa se z dobro vožnjo prebila do 22. mesta. Zmage se je tokrat veselil domačin Massimo Dante, ki je tudi zmagal v skupnem seštevku pokala. Mihič je v seštevku obeh dirk osvojil 8. mesto, Markučičeva pa 14. mesto.

Sezona mednarodnih dirk se nadaljuje že ta konec tedna, kjer se bodo najboljši kartisti merili na memorialu Trofeo Andrea Margutti. 

#karting
Rezultati dirke


Ključne besede


AMZS športkarting

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji